Собствениците на земя до свръхсекретната Зона 51 незабавно трябва да прехвърлят земята и имуществото си на държавата

Това е въпрос на национална сигурност.

ВВС на САЩ иска собствениците на земя да се откажат от имотите си около секретната Зона 51.
(Бел. ред. Всички знаят, че свръхсекретното държавно съоръжение, където се правят различни разработки, известно като „Зона 51“ няма нищо общо с извънземни или НЛО, нали? Това е просто пропаганда на конспиролозите, нали? Тогава защо правителството на САЩ иска собствениците на имоти около „Зона 51“ да се задействат веднага? Хм …)

Лас Вегас, Невада. Военновъздушните сили на САЩ са дали ултиматум на собствениците на околните земи и имоти в Невада, които от дълго време заобикалят огромна територия за бомбардировки, включително свръхсекретната Зона 51. Те ​​казват, че са готови да платят 5,2 милиона долара, и това е тяхната „последна най-добра оферта“ за собствениците на земя и сгради. Или правителството ще конфискува тези територии чрез съда.

Сред собствениците са наследници на двойките,  загубили своята придобита  с упорита работа минна компания, след като ВВС се преместват тук през 1940 година.

Когато започват ядрените опити през 1951 г., тяхната мина избухва загадъчно през 1954 г., те свършат парите за съдебни процеси срещу вреди от правителството през 1959 г.
Представители на семействата казват, че отхвърлят сделката, поне за сега.
Представители на ВВС наричат сделката въпрос на национална сигурност.
Членовете на семействата твърдят, че мястото е символ на техните баби, дядовци и прадядовци, пролели тук „кръв, пот и сълзи“.

Автор Geoffrey Grider