Унгария заплаши ЕС с напускане

3880627Председателят на унгарския парламент в ефира на  националната телевизия заплаши Брюксел с излизане от ЕС. Според представителя на консервативната управляваща партия Фидес Ласло Кьовер „опитите на ЕС да диктува на  Унгария какво да прави, ще доведе до това, че властите ще се замислят върху това как бавно и внимателно да излязат“ от  съюза.

Причината за тези резки изявления стана инициативата на управляващата партия Фидес да наложи данък върху Интернет. Това предложение бе  посрещнато с протести от страна на населението, и хиляди хора излязоха в неделя на уличните протести, които завършиха на  места с безредици. В този момент европейският комисар по телекомуникациите Нели Крус насърчи хората да излязат и да вземат участие в протестите.

„Ако Брюксел смята, че на страните може да се диктуват  правила за поведение, това напомня на действията на СССР през 1956 г.“, – цитира думите на председателя на парламента унгарската информационна агенция MTI. Тогава, отбеляза Кьовер, „унгарците ясно показаха на света, че няма да позволят на други да им диктуват как трябва да живеят.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *