Финансовитe глобалисти установяват парична хегемония

528182-leaders-of-the-g20-summit-gather-around-the-meeting-table-for-the-first-plenary-session-of-the-summi

Днес висшите ешелони  на глобалната финансова йерархия оказват огромно влияние върху всички аспекти на световния политически и икономически живот.

Десет пъти годишно, веднъж месечно, освен през август и октомври, избрана група от добре облечени мъже пристига в швейцарския град Базел. Носейки елегантни и стилни куфарчета, те незабележимо влизат в хотел  Euler, който се намира срещу жп гарата.

В този тих малък град, те идват от различни места като Токио, Париж, Бразилия, Лондон и Вашингтон, на редовно заседание на най-ексклузивния, таен и могъщ  наднационален клуб в света – Банката за международни разплащания.

Всеки член на клуба има свой офис със сигурна телефонна линия, свързваща го с родината. Тези елитни международни банкери се обслужват от постоянен  персонал от 300 души, включително шофьори, готвачи, охранители, преводачи, стенографи, секретари и изследователи. Също така те имат на разположение  брилянтен изследователски отдел, добре оборудван медицински център и неразрушим подземен бункер, и още по-уединен клуб с тенис кортове и басейн, разположен на няколко километра от Базел.

Всеки проницателен студент,  изучаващ  съвременните  световни дела,  не може да  отрече огромното и дори прекомерно влияние, което висшите ешелони на световната финансова йерархия сега имат във  всички аспекти на световния политически и икономически живот.

Финансовите инженери и паричните власти, които създават, определят и направляват процеса на контрол на разходите посредством обмена между физически лица, които са необходими за справедлива търговия със стоки и услуги, са превзети от  ексклузивна група от хора, които са много по-заинтересовани от лично присвояване  и разширяване на властта над това, което винаги трябва да бъде надежден, сигурен и неприкосновен  общоприет начин на обмяна.

Господството на международни финансисти и техният  арогантен финансов режим са толкова огромни, а  тяхното влияние се е разпространило толкова широко, че тяхната върховна власт надминава дори суверенитета на държавите, които някога са се опитвали да представляват волята и проблемите на своите народи.

Било то в политиката, икономиката, военното дело, енергийно планиране, разпространение на новини, въпроси, свързани с образование, здравни програми, или жилищно строителство, изключителният финансов сектор успя да установи и да засили властта си над почти всички тези социални структури, чак до проблемите на местната гражданска администрация. Йерархичният  дирижизъм – това не е онова, което бащите-основатели са предвиждали за една независима република.

Непоклатимото господство на утвърдената власт над ежедневните права и икономическия живот на човека е толкова старо, колкото цивилизацията. Дали това са  египетските фараони, римските императори, кралете на Франция, британските империалисти, фашистките фанатици или съветската суперсила; всички без изключение са налагали своята воля и егоистично управление. Води ги  винаги само едно – жажда за присвояване  и хегемония.

Не е по-различна и модерната управляваща група. Всъщност, може би те са дори по-опасни и зли, защото те не са толкова лесни за разпознаване, а  те са верни  само на своята алчност. Горепосочените неизбрани деспоти, поне имаха достойнството да определят своите цели, така че бъдат видими от всички.

Нашите финансови глобалисти-  потисници се крият зад стените на международната финансова аристокрация, икономическа академичните среди и всемогъщата  централна банка. Те не са отговорни пред никого, и в същото време са отговорни за всичко. Няма съмнение: докато спим спокойно, те постави над всички нас користната парична хегемония.

Тяхното тайно  мълчание е подобно на растящ раков тумор …

http://www.zerohedge.com/news/2014-09-13/financial-globalist-impose-monetary-hegemony

2 thoughts on “Финансовитe глобалисти установяват парична хегемония

  1. БАН е дало пари на мошеници и то да правят вечен двигател .. голям смях ако научи нормалният свят НО НАлИ цЯл СВЯТ 500 ГОДИНИ СЕ НАДЯВА ДА ПрОрАбОТИ ВЕчНИЯТ ДВИГАТЕл КАПИТАлИЗмА И ВСЕ ГО НАСТрОЙВАТ ДА ХАрчИ ПО мАлКО ОТКОлКОТО ДАВА КАТО ПОСлЕДНО ГО НАСТрОИХА чрЕЗ КрЕДИТИрАНЕ ВмЕСТО 100% ОТ ПрИДАДЕНАТА СТОЙНОСТ ДА Е ЗА ПОТрЕбИТЕлИТЕ И ПЕчАТАТ ЗА ДА ИмА ЗА КрЕДИТИ ДА ДАВАТ ПЕчАлбАТА И ДА НЕ ИЗГНИЕ СТОКАТА КАПИТАлА КрЕЙЗИ УмОВЕ

  2. Дънов е предсказал за бъдещето. Днес дойде времето, в което всички планове на Европа и лидерите, ще бъдат пометени. Няма и помен да остане от техните планове за света и живота на човечеството! Да знаят, техният край е сега! Бог да им въздаде според делата им, защото те са господарите на днешният „справедлив“ свят и те съзнателно поддържат този ред, заради което човешкият свят е станал света на ада!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *