Ще спасят ли папа Франциск и Бил Гейтс Земята от глад?

papaКак да се спаси света?Тъй като не разполагат с герой със супер сили ,на сцената излиза герой със супер възможности. Marketwatch прогнозират,че Папата и Бил Гейтс се обединяват с цел да се нахранят гладните.Защо? Защото сега е най доброто време за такъв съюз.

Суперекипът

Папа Франциск може да позвъни на Бил Гейтс и да покани в „отбора“ си не само него, а и съюзници-67 милиардери, които имат толкова пари, колкото и  най-бедната половина от населението на света, т.е. 3,5 милиарда човека. А е възможно да позвъни и самият Гейтс, вдъхновен от идеите на папата, който се опитва  едновременно да преодолее глада, да премахне разслоението на обществото и да се справи с промените в климата, причинени от човека.

В действителност сега е точното време за разговори между Католическата църква и бизнеса. Папа Францис  е провел мащабна вътрешна реформа, като се опитва да изкорени корупцията и пряко влияе на църквата в правилната посока.Бил Гейтс ще направлява в нужната посока финансовите потоци на богаташите.

Милиардери от цял свят,благодарение на усилията на Гейтс,  се събраха в дома на биохимика, лауреат за Нобелова награда и президент на Рокфелеровия  университет, и са решили да се откажат от част от богатството си за благотворителност.Сред богатите,доброволно решили да се разделят с парите си,  са Уорън Бъфет,Джордж Сорос,Майкъл Блумберг,Тед Търнър,Опра Уинфри и др.

Бил Гейтс е създал инициативна група Giving Pledge в,която милиардери отказали да оставят парите си за наследници, даряват половината за благотворителност.Вече 122 милиардера са се съгласили да направят това.

Е това е чудесно начало, но Папата и Бил Гейтс могат да разчитат на много по- голяма помощ от милиардери. В момента в света живеят 1645 милиардера,през 2000г те са били едва 322.Те контролират активи на стойност $ 7000.00 милиарда.Според Форбс в САЩ-492 милиардери,в Европа-468,Китай-358,Русия-11,Латинска Америка-85,Индия-65,Канада-29 и в Африка-29.

Сприятели се с врага

Могат ли тези хора да бъдат приятели с Папата?
Папата е йезуит, не обича капиталисти. Но те могат да бъдат в основата на борбата срещу бедността,която той води,и постоянното нарушаване на икономическата система на света обирайки последните трохи от бедните. Според експерти от  Credit Suisse през 2100 година в света ще живеят 11 семейства Трилионери!

Разбира се размерът на световния БВП също ще се увеличи,тъй като населението на земята ще достигне 10 милиарда.Но разслоението може да постави край на мирния диалог между богати и бедни. Самите милиардери смятат, че техните идеи ще допринесат за създаването на работни места и прилагат технологии, които ще спасят планетата от глад, болести и бедност.Но едва ли Папата ще се съгласи с тези идеи.Затова той е способен да ги накара да си платят,като се използва методът на БилГейтс ‘пръчка“ вместо „камшик“:Инициативата Giving Pledge даде на тези филантропи слава,а обществото си затваря очите за това,че те стават все по богати всяка година!

Трима ездачи

Папа Франсис говори открито за това ,че светът е на ръба на катастрофа.Той беше този,който назова три тревожни тенденции ,които скоро може да се появят пред човечеството. Според Папата, стратифицирането на обществото ще доведе до революции,изменението на климата ще доведе до увеличаване на природните бедствия и ще лиши човечеството от нормални условия на живот,както и количеството на природните ресурси не е достатъчно ,за да се изхрани нарастващото световно население. Според експерти, всички тези проблеми към 2050 година могат да имат ефект на взривила се  бомба, и е трудно да се каже дали нашата цивилизация ще оцелее след това!

Мистицизъм в служба на благотворителност?

Такива прогнози не плашат милиардерите по света,но Папата и Бил Гейтс могат да предават на тях тези мисли,използвайки влиянието на Гейтс в бизнес общността и властта на Франсис като глава на Римокатолическата църква.В Америка папата беше наречен социалист. Това наименование се закачило за него след публикуването на манифеста в ,който той казва че стратифицирането на обществото и благосъстоянието на богаташите е от най големите проблеми на света.

Също така ако не се изплашат от факта ,че милиардерите и милионерите могат да отидат в ада, то от това че скоро може да се очаква ад на земята!

One thought on “Ще спасят ли папа Франциск и Бил Гейтс Земята от глад?

  1. Едиственият начин за спасяване на света от глад е чрез обучение – образование . Ако се вложат не много пари в обучението на младите хора които възнамеряват имат по 6-7 деца т.е. да продължат вековните традиции на предците си, и им се каже , че 1-2 деца са достатъчни . Само по този естествен начин може да се намали броят на 7 милиардното земно население .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *