Ражда се Черният интернационал – врагът на ЕС

volenВъв Виена  зад закрити врати в пълна секретност премина конгресът на  Черния интернационал, „Свещен съюз“ на десни радикални антиевропейски, антизападни  и хомофобски сили от  стария континент, пише Aндреа Таркин във вестник La Repubblica.

„Той се ражда  с благословията и спонсорството на руски олигарси, близки до Путин, и с участието на  Александър Дугин – известен националистически лидер на Международното евразийско движение, чиито идеи са вдъхновили лидера на Кремъл – пише авторът. Срещата се проведе при закрити врати в последната събота на май  във Виена в Лихтенщайнския дворец.  Конгресът завърши с  голям тържествен прием.  Следващата среща ще се проведе през януари – вероятно в Москва „.

“ Съобщението за  това събитие предизвика тревога в политическите и разузнавателни кръгове в различни демократични страни, включително и в Германия на  Ангела Меркел – продължава Таркин – Общите цели на участниците: Национализъм и Европа и отделни  страни, които се противопоставят на Европа като политическа общност, отхвърляне на либерализма (в икономически, политически и културен смисъл), враждебност към „сатанинското лоби“ на хомосексуалистите, връщане към традиционните ценности и порядък.

Организатор и спонсор на събитието бе руският олигарх Константин Mалофеев, които според Financial Times, има директен достъп до Путин и е заподозрян във финансиране на сепаратисти в източната част на Украйна. Сред участниците бяха и Марион Марешал Льо Пен, внучка на  харизматичния лидер на  „Национален фронт“ Жан-Мари Льо Пен, председателят  на Австрийската партия на свободата Хайнц Кристиан Щрахе, лидерът на българските радикални националисти Волен Сидеров.

Дугин се изказа за  създаването на „пета колона на проруски интелектуалци, които, като и ние, искат да укрепят националната идентичност.  По същия начин  ние ще бъдем в състояние да завладеем Европа и нейните жители и да я свържем с нас.“ -пише авторът.

„Що се отнася до Черния интернационал, западните правителства са загрижени доколко  той е в тесни връзки с Кремъл. Известно е , че Щрахе има прекрасни официални контакти в Русия, а  Maрин Льо Пен в началото на украинската криза похвали Путин за неговата твърдост.

Заслужава да се отбележи спазването на висока степен на сигурност. По време на срещата е действала възбрана за снимка: когато Щрахе решил да си направи  селфи със своя  смартфон,  Maлофеев веднага го смъмрил“- казва авторът.

Източник: La Repubblica

Превод: http://analizator.eu/archives/6405

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *