Русия ще изпрати двама туристи до Луната

lunaВиталий Лопота, президент и главен конструктор на руската Ракетно-космическа корпорация „Енергия“ в разговор с „Интерфакс“ е заявил, че компанията през следващите години ще бъде в състояние да осигури туристическо пътуване около Луната. Туристите ще пътуват на борда на руския космически кораб „Союз“.

Интересно е, че изявлението на директора на руската космическа компания се появи малко след като на сайта на MIT излезе информация от президента на Space Adventures (партньор на „Енергия“), Том Шели,  че е бил подписан договор за космически полет около Луната  с двама туристи.

„Ние внимателно  работим с нашите партньори от Space Adventures. Ние разглеждаме всички възможности за сътрудничество с тях, и ние можем да направим това – „Съюз“   да обиколи Луната през 2017-2018 г.  Технически това е възможно „- цитира Виталий Лопота „Интерфакс „.

Много е вероятно, че  първият кораб „Союз“ с туристи на борда ще отлети към Луната през 2017 или 2018 година. Информация за имената и националностите на първите лунни туристи не е оповестена, но „Интерфакс“ съобщава, че цената на едно място е 150 милиона долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *