Спечелилият 72 млн. евро в лотария французин дава за благотворителност 50

euro-millionsЖител на Франция, който спечели от лотарията EuroMillions повече от 72 милиона евро, възнамерява да прехвърли около две трети от тази сума за благотворителност. Според The Guardian, мъжът от  Haute – Garonne ще разпредели 50 милиона евро между десет организации.

Кои точно организации с нестопанска цел ще получат пари е неизвестно. Съобщава се само , че  милионерът планира да прехвърли пари в организации, които подкрепят хора в неравностойно положение.

За собственика на тези 72 милиона евро се знае малко. Организаторът на лотарията, компанията Francaise де Jeux,  заяви пред пресата, че човекът е пожелал да остане инкогнито, позволявайки само да се каже на медиите, че е на около 50 години и няма деца.

Решението на спечелилия от   EuroMillions получи  поздравления от потребителите на социални мрежи, както и на социолози. Един от тях, Denis Musеe каза , че актът на милионера е много красноречив :

“ Във време, когато обществото е в криза и в търсене  на морални ориентири, и когато парите се превръщат в най -важното нещо, неговите действия имат смисъл“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *