Изобретиха фенерче, което може да пече яйца и да предизвиква пожари (видео)

fenerИзобретателите   отново  изненадват. Този път те създадоха фенерче, което излъчва толкова мощна светлина, че може да  изпържи яйце или да предизвика пожар .

Фенерите са необходими по време на прекъсване на електрозахранването и в походи , където са най-добрият източник на светлина. Но сега, след излизането на това свръхмощно фенерче, спектърът на действие на тези устройства  значително се разширява. Светлинният  поток на новия модел е толкова мощен, че може да изпържи яйце и да причини пожар .

Новото фенерче е доста здраво защото е изработено от анодизиран алуминий – военен клас. Според създателите, то може да оцелее в най-сурови условия.

Създаденото от шанхайската фирма Wicked Lasers  фенерче,  излъчва светлинен поток с мощност 4100 лумена , което е достатъчно, за да стопи пластмасова чаша и пластинка полистирол. То може да се използва за осветяване на големи площи,  за да може пътуващите през нощта да имат ясна представа за това, което ги заобикаля.

Фенерчето се регулира така,  че потребителят да може да избира-  да покрие по-голяма площ или да  съсредоточи по- мощен лъч на едно място.

В зависимост от мощността на батерията, фенерчето може да работи от 10 до 40 минути. В същото време на стандартната  халогенна лампа има живот 2000 часа, така че потребителят не трябва да я  сменя често.

Цената на едно такова фенерче е  199.95 долара. Стандартният пакет включва батерия и зарядно устройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *