Шокиращо видео: Какво се случва с белите дробове след изпушени 60 цигари

drobВсеки пушач знае, че никотинът е вреден за здравето, но малцина са напълно наясно с вредите за здравето им. Тази празнина в знанието запъва учен от Хонг Конг.

В днешно време все повече и повече хора твърдят, че е са социални пушачи – пушат само в компания, а  пакет цигари им стига за седмица или дори месец . Въпреки това , дори и за тях има лоши новини – шокиращо видео разкрива ужасяващите вреди, които могат да бъдат причинени на белите дробове след изпушването на само 60 цигари.

Преподавател по медицина в Хонг Конг решил да направи видео поради опасенията си от броя на учениците в средните училища, които са пристрастени към тютюнопушенето.

Райън Ай направил видеото и го публикувал в  YouTube, за да покаже на младите хора колко много щети на човешкото здраве причинява това пристрастяване.

В експеримента, който е заснет на видео, той използва два чифта свински бели дробове, към които е свързана въздушна помпа, за да се пресъздаде процеса на дишане. В началото на експеримента , двете двойки  бели  дробове са напълно здрави . Единият чифт бели дробове “ дишал“ чист въздух, а другият „изпушил“ 60 цигари. В края на експеримента Ай  сравнил белите дробове.

Дори и за незапознатите с медицината наблюдатели, от   пръв поглед  им става ясно, че дихателната система по време на експеримента, изложена на цигарен дим, е  била силно увредена , пише британският вестник Mail Online.

Всъщност, докато в края на експеримента непушилите  бели дробове имали здрав розов цвят, то изложените  на никотин придобили жълтеникаво – кафяв цвят. Ученият филмът прави дисекция на трахеята и показва как се е променил нейния цвят – от бледо розово до тъмно кафяво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *