Виктор Орбан към Брюксел: Уважавайте унгарците!

orbanУнгарският парламент одобри Виктор Орбан за министър-председател за нов мандат. Представител на опозицията като символична стъпка му предаде знамето на Европейския съюз.

По време на предишния си мандат евроскептикът Орбан свали европейския флаг от сградата на правителството, заменяйки го с унгарски.

За отношението му към Голяма Европа премиерът припомни отново, говорейки пред свои поддръжници след като встъпи в длъжност:

“ На изборите за Европейски парламент  ние трябва да заявим на Брюксел ясно и категорично: искаме унгарците да бъдат уважавани. Трябва да бъдат изпратени в Брюксел политици, които ще бъдат в състояние да постигнат за унгарците признание, което те заслужават“.

Въпреки, че след встъпването си в длъжност , министър-председателят трябва да представи пред  парламентаристите своята програма и планове за бъдещето, този път това не се случи.

Преизбираният  Орбан е уверен, че неговият курс и без това е известен на всички, и затова в  изборите неговата партия участва под мотото „Ние ще продължим!“

Все още не е обявен и съставът на новия кабинет.
Euronews съобщи:

„От този момент министър-председателят ще използва цялата власт; обаче имената на новите си министри ще обяви едва след изборите за Европейски парламент; дотогава страната временно ще управлява старият кабинет“.

 Euronews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *