Пол Крейг Робъртс : Разграбването на Украйна от Запада започна

polВече е очевидно, че протестите на Майдана в Киев са в действителност организирани от Вашингтон за свалянето на демократично избраното правителство. Целта на преврата е да се инсталират военни бази на НАТО на границата между Украйна и Русия, както и налагането на МВФ- програмите за икономии, които се използват за прикриване на западните финансисти, които ограбват страната.

Искрените, вярващи във висши идеали хора, които излязоха на улицата безплатно – са лековерни сюжетни простофили,  които унищожиха своята страна.

Украйна е политически несъстоятелно обединение на украинските и руски територии , тъй като  руски  земи се появиха в границите на УССР , които начертаха  Ленин и Хрушчов . Крим, който бе даден на Украйна от Хрушчов , вече я напусна и се завърна в Русия.

Ако на руския  изток и юг в Украйна не се осигури определена автономия, след Крим ще последват и те. Ако се  продължат  враждебни действия, насочени към  рускоезичното население от марионетното правителство в Киев, ще  последват още дезертьорства към Русия.

Вашингтонският доброволен преврат се сблъсква  с  други проблеми, които могат да възникнат поради нарастващия конфликт между добре организирания Десен сектор и марионетките на Вашингтон . Ако има въоръжен конфликт между двете групи, Вашингтон може да  заключи, че е необходимо да изпрати помощ на приближените си.

Появата на войски на САЩ / НАТО в Украйна ще окаже натиск върху Путин и той ще се заеме с оставащите рускоговорящи региони на Украйна.

Разграбването на Украйна беше започнало  по-рано от  решенията на политическите и географските въпроси. Западните медии говорят за „спасителните пакети“ на МВФ не повече истина отколкото за всичко друго . Медийното отразяване и много украинци смятат, че МВФ ще спаси Украйна , давайки милиарди долари на страната.

Украйна  няма да получи  и един долар от МВФ. МВФ ще направи така, че да замени украинския дълг пред  МВФ с украински  дълг към западни банки . МВФ ще дава парите на западните банки, а те ще  намаляват дълга  на Украйна за пари. Вместо да има дългове към банки,  Украйна сега ще има дълг към МВФ.

Сега може да започне и плячкосването. Кредитът на МВФ ще донесе нови условия, налагайки  икономии на украинския народ, за да може украинското правителство да събере пари , за да изплати дълговете си към МВФ. Условията на МВФ, които ще бъдат наложени , ще се състоят от сериозни съкращения на пенсиите , обществените услуги , публичния сектор , субсидии за закупуване на потребителски стоки като природен газ.

И без това ниският стандарт на живота ще падне още по-ниско . В допълнение , украинските държавни активи и украински фирми ще се продават на западните купувачи.

Освен това, Украйна ще трябва да снижи стойността на  своята валута . В напразен опит да защити стойността на своята  валута от снижаване   (а оттам и от високата цена на вноса) от   спекуланти , Украйна ще трябва да взема още повече пари , за да поддържа валутата си на  международния валутен пазар . Разбира се, валутните спекуланти, в крайна сметка ще получат заемни средства, в резултат на което Украйна ще е в дългове дори повече, отколкото сега.

Корупционната компонента е легендарна, така че пряка последица от действията на доверчивите протестиращите на Майдана ще е снижаване на нивото на украинския живот , нарастващаа корупция , загуба на суверенитет върху икономическата политика на страната , както и прехвърлянето на украинското държавно и частно имущество в западните интереси.

Ако Украйна попадне в ръцете на НАТО , Украйна ще бъде във военен съюз срещу Русия и ще бъде мишена за руските ракети. Това би било трагедия за Украйна и Русия, тъй като украинците имат роднини в Русия , а руснаците – в Украйна. Двете страни са по същество единни  двеста години. Да бъдат  изложи на разграбване е ужасен срам и голямо престъпление.

Лековерните наивници, които са участвали в организирани протести , ще  съжаляват до края на живота си.

Когато започнаха протестите , описах какви са последиците и казах, че ще обясня процеса на плячкосване. Сега не трябва да го направя. Проф. Мишел Чосудовски обясни грабителските процеси в МВФ , заедно с голяма историческа компонент тук:

http://www.globalresearch.ca/regime-change-in-ukraine-and-the-imfs-bitter-economic-medicine/5374877

Няколко заключителни думи . Въпреки безспорното доказателство, че една след друга   страните биват ограбвани от Запада, правителствата на страните длъжници все още се абонират за програмата на МВФ . Защо правителствата продължават да се съгласяват с чуждестранното ограбване на тяхното население ?

Единственият отговор е – за това им плащат. Корупцията , която ще се появи в Украйна в близко бъдеще , ще позволи на бившия режим да изглежда честен.

http://www.paulcraigroberts.org/2014/03/29/western-looting-ukraine-begun-paul-craig-roberts/

* Пол Крейг Робъртс е бивш заместник-министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Считан е за един от бащите на „рейгъномиката“, която имаше изключително значение за разпада на бившия съветски блок, наречен от Рейгън  „Империя на злото“.

One thought on “Пол Крейг Робъртс : Разграбването на Украйна от Запада започна

  1. Една истинска статия за това какво става….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *