Милош Земан: Бих предложил да се въведат войски на НАТО в Украйна, ако Русия нахлуе на изток

В случай на нахлуване на Русия в източната част на Украйна, шегите ще свършат, счита президентът на Чешката република Милош Земан.

„Ако Русия реши да разшири териториалната си експанзия в източната част на Украйна, шегите ще свършат. В този случай аз бих предложил не само максимално твърди санкции от страна на ЕС, но също така и повишаване на бойната готовност на НАТО, като например, въвеждането на войски на украинска територия“- каза Милош Земан.

Наскоро посланикът на Русия в НАТО Александър Грушко заяви, че в НАТО  сега вземат връх онези,  които искат да постигнат ново единство в НАТО  в рамките на член 5 -ти „за колективна отбрана“ на  Договора от Вашингтон и завръщане към дните на „студената война“.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в статия в  Daily Telegraph по повод думите на Грушко заяви:

„Никой в ??НАТО не иска да се върне във времената на „студената война“ , но ние виждаме как Кремъл се опитва да върне времето назад и да  подели Европа на  нови сфери на влияние“.

2 thoughts on “Милош Земан: Бих предложил да се въведат войски на НАТО в Украйна, ако Русия нахлуе на изток

  1. Да бе, Русия да не би да нахлува в Онтарио, та толкова се тръшкат, САЩ не им стигна въвеждането на демокрация по целия останал свят, та сега са се овълчили и от Русия да отхапят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *