Орешарски: Икономическите отношения между България и Израел имат потенциал да се развиват

3864С Израел винаги сме имали отлични отношения. В икономически план има много резерви, които могат да допринесат за развитието на тази отношения. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с израелския министър на външните работи Авигдор Либерман. Г-н Либерман отбеляза, че политическите взаимоотношения между двете страни са превъзходни и се съгласи, че една от сферите, която може да търпи развитие в бъдеще, е икономическата.

Премиерът Орешарски и министър Либерман обсъдиха условията за правене на бизнес в България. Министър-председателят изтъкна мерките на кабинета относно бюрократични процедури, които създават затруднения. „Работим в тази посока, както и за насърчаването на инвестиционната активност в България. Стремим се да създадем добри условия на всички инвеститори“, подчерта премиерът. Той обърна внимание на модерните технологии в земеделието, които Израел използва и изтъкна, че могат да се насърчават инвестиции в тази посока, както и във високите технологии като цяло.

Според министър-председателя по отношение на реиндустриализацията Израел също може да съдейства чрез инвестиции. Г-н Либерман предложи да се изработи стратегия за по- добро икономическо взаимодействие между България и Израел, както и да се проведе среща с бизнес общността на Израел.

„Отношението на българския народ към еврейската общност е нещо което се помни и се цени високо. Важно е да помним историческите моменти“, каза още министър Либерман по време на срещата.

Министър-председателят Орешарски благодари за подкрепата на израелските служби по отношение на Сарафово. Премиерът подчерта, че е важно такива престъпления да се разкриват и да завършват с наказание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *