Официално пророчество за апокалипсиса

apokalipsisГлобалното затопляне ще предизвика повсеместни конфликти, ще принуди милиони хора да станат бежанци и ще  унищожи световната икономика.

Това е най-изчерпателното проучване на последиците от изменението на климата, пише The Independent, позовавайки се на предварителния вариант на доклада на Междуправителствената експертна група по изменението на климата на Обединените нации (IPCC) . Документът е  вторият от трите планирани доклади от организацията, и  ще бъде официално публикуван в края на март, пояснява  журналистът Том Боудън.

„Затоплянето ще се превърне в колосална тежест за нашата планета : това ще принуди хората към масова миграция, особено в Азия, както и ще увеличи риска от въоръжени конфликти“ – преразказва доклада  вестникът . Текстът е  изготвен от стотици авторитетни учени и се основава на хиляди научни изследвания.

Вестникът цитира конкретни прогнози: поради изменението на климата, средният добив ще  намалява с 2% на всеки 10 години до края на XXI век. “ И това в момент, когато търсенето на храни се повишава рязко.  В резултат броят на недохранените деца ще се увеличи с около 20% “ – се казва в статията .

Затоплянето има и други неблагоприятни за здравето ефекти: горските пожари и топлинните вълни ще зачестят, ще се увеличи рискът от инфекции, които се предават чрез храната и водата.

До края на XXI век „стотици милиони хора ще бъдат засегнати от наводнения на крайбрежията и ще станат бежанци , поради загуба на суша“ – се казва в доклада. Най-много хора ще пострадат в Източна , Югоизточна и Южна Азия.

Ако глобалните температури се повишат средно с 2,5% „над прединдустриалните нива“, както смятат експертите,  загубите за световната икономика като цяло ще са от 0.2 до 2%.

Изменението на климата косвено ще увеличи риска от „граждански войни, разпри и въстания тъй като ще се изострят техните движещи сили – бедност и икономически сътресения“ – се казва в статията.

Сериозна заплаха се задава над териториалната цялост на островните държави и други страни, които са уязвими от повишаване на морското равнище. Промяната в морската ледена покривка, водни ресурси  и миграция на промишлените риби,  може да изостри конкуренцията между държавите.

„В повечето сухи  субтропични региони значително ще намалеят възстановяемите запаси от вода на повърхността и във вътрешността на Земята – се казва в доклада. С други думи , конкуренцията за водните ресурси ще се засили . Увеличаване се и  опасността от изчезване на сухоземни и сладководни флора и фауна.

Източник : Independent

2 thoughts on “Официално пророчество за апокалипсиса

  1. За щастие Бог има грижата. Той ще сложи край, а не човешката дейност.
    Матей 24
    6. И ще чуете за войни и военни слухове; но внимавайте да не се смущавате; понеже тези неща трябва да станат; но това още не е краят.
    7. Защото ще се повдигне народ против народ и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.
    8. Но всичко това ще бъде само начало на страдания.
    9. Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всички народи заради Моето име.
    10. И тогава мнозина ще се съблазнят и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
    11. И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.
    12. И понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
    13. Но който устои докрай, той ще бъде спасен.
    14. И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по целия свят за свидетелство на всички народи; и тогава ще дойде краят.

  2. „Планирани доклади“, „стотици авторитетни учени и хиляди научни изследвания“. Още малко и ще ме убедят тия безгръбначни продажници! Така както атентатите от 11 септември 2001 промениха живота ни, така и тези „планирани“ действия ще ни поробят тотално! Идеално пасва с „Дневен Ред 21“ на ООН което разбира се играе ролята на световно правителство. Само след 5 години – този свят ще бъде почти неузнаваем! Така банкерите успяват да ни поробят със собствените ни пари (труд). Очаквайте данъци, още данъци, безобразни цени за ток, вода и храна!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *