Делфин нокаутира сърфист

Инцидентът, който е станал в Австралия, предизвиква  сериозна загриженост: наистина ли делфините са така приятелски настроени към хората , както винаги се приема. След среща с делфин, местен жител  е в болницата, пише The Australian.

Това се e случилo на един от плажовете на южното крайбрежие на Нов Южен Уелс. Според лекарите, веднага след като 27 -годишният мъж влязаъл във водата, делфинът се насочил към него и го ударил в таза . Ударът бил толкова силен, че сърфистът се оказал с разкъсан неопренов костюм.

Пострадалият е откаран  в болница в Сидни. Според ABC, той бил диагностициран с множество вътрешни и външни коремни наранявания. Полицията възнамерява да разпита свидетели на плажа, за да  възстанови пълната картина на това, което се е случило.

Това не е единственият случай на атака на делфин срещу човек. През август миналата година делфин нападна  жена от Дъблин. Жената плувала далеч от кея. Изведнъж един делфин,  на име Дъсти, с който местните хора били свикнали, започнал да се държи странно: той започнал да удря по водата с опашката си, а след това неколкократно ударил жената в областта на бъбреците . Очевидци бързо я извади от водата и откарали в болница .

Друг инцидент е станал преди няколко години в Нова Зеландия. Делфин изскочил от водата и така уплашил хората в  лодката, че една жена получила сърдечен удар . За щастие   помощта пристигнала навреме и жената била спасена.

3 thoughts on “Делфин нокаутира сърфист

  1. Смята се, че кучето е най-добрия приятел на човека,но няма гаранция че няма да скочи към вас и човек да реши , че го напада.

  2. Истинският въпрос е: наистина ли хорага са така приятелски настроени към природата?

  3. Все пак само го е пляснал, не го е изял или изнасилил. Драматизирате в повече! Всичко ли им пречи на хората, калинките не ви ли стряскат до смърт? Смотана работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *