Рогозин плаши Украйна с ядрени оръжия – „великият изравнител на шансове“

Русия продължава да нагнетява напрежението във връзка със ситуацията в Украйна. Днес Дмитрий Рогозин, заместник министър -председателя по отбраната, обяви, че Кремъл е готов да използва ядрени оръжия, пише Труд

(http://www.trud.ru/article/11-12-2013/1304569_rogozin_rossija_primenit_jadernoe_oruzhie_v_sluchae_neobxodimosti.html).

“ Ние никога не сме омаловажавали ролята на ядрените оръжия, оръжия за отмъщение, като велик изравнител на шансовете“ – цитира изданието думите на заместник министър -председателя, отговарящ за руския отбранителен комплекс.

Рогозин също така е изразил увереност в това, че използването на ядрени оръжия, продължава да бъде сериозна пречка за агресия и провокации срещу Русия:  Когато  се разполага неядрено оръжие  на стратегически носители, трябва да се има предвид, че , ако  бъдем атакувани , ние,  със сигурност, в някои ситуации ще прибегнем до защита с ядрено оръжие. “

Вестникът припомня във връзка с тази агресивна реторика, че Федералната служба за сигурност (ФСС) е започнала закупуване на специализирано оборудване, предназначено за защита на   децата на руските висши служители от последиците от ядрени взривове , химически и биологични атаки.

Също поради събитията в Крим, в  турското пристанище  Aкзац пристигна американският ракетен крайцер Philippine Sea, a в Анталия е  самолетоносачът George H.W. Bush.

На 8 март в хърватското пристанище Сплит пристигна есминецът Roosevel, а край бреговете на Румъния е есминецът Тruxtun, за да участва в съвместни учения на ВМС на САЩ в Черно море с Румъния и България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *