Какво ще се случи след края на света? -2

Първия  сценарий анализаторите наричат „Светът от Давос“. Процесът на глобализация тече с необратими темпове. Индия и Китай участват активно в него, в резултат на което по темпове на растеж ше задминат европейските държави ще се приближат плътно до Америка. Доларът ще престане да бъде водеща валута в света. Освен това тези страни значително ще засилят влиянието си в Азия.

Русия ще остане основно доставчик на въглеводороди . Повече тя няма да има с какво да се похвали, защото  отбранителната и мощ и науката и ще влязат в процес на деградация. Населението и  ще  намалява постепенно.

При втория сценарий, наречен „Мир по Американски“, САЩ ще имат неоспорима власт, Америка ще управлява съдбата на света, като разчита на нови и традиционни съюзници. Почти цялата планета ще работи за американците. Вашингтон ще бъде отговорен за сигурността в световен мащаб. Индия и Китай се опитват да правят конкуренция на  САЩ , Русия ще се стреми да избегне прякото влияние на американците и ще се опитва да балансира между Европа и Китай.

Трети сценарий – „Новият Халифат“. Радикални ислямисти ще създадат теократична транснационална общност. Неислямският свят ще бъде обявен за враг на халифата , и срещу него ще се води терористична война. Навсякъде по света ще има социални вълнения и икономически спад.

И най-накрая , четвъртият сценарий с мрачно заглавие „Спирала на страха“.  Мюсюлмански халифат все пак е образуван, което води до нестабилност и насилие в Близкия изток и Югоизточна Азия. По света избухват регионални и локални конфликти , които включват големи държави. Появяват се оръжия за масово унищожение , които се използват често . Световната финансова система и икономика са в дълбока криза.

Отделно от чисто аналитичните прогнози , има и предложения от обикновените хора за това , как светът ще се промени в близко бъдеще.

1 . Хората вярват , че след кратък период от време в океаните ще се появят голям брой земеделски стопанства , които ще произвеждат храна в по-голям мащаб. Което е напълно възможно – все пак трябва да се изхранват 10 милиарда души, а ресурсите на Земята ще са на изчерпване.

2 . Хората ще бъдат в състояние да предават мисли на разстояние. Подобряването на функционалността на мозъка, в ерата на интелигентните технологии,  ще направи телепатията реалност.

3 . Развитието на генетиката  ще позволи да се създават безсмъртни хора с много високо ниво на интелигентност . Човек се е научил да контролира изцяло времето . Това е напълно възможно , защото сега хората са се научили да се борят с торнадо и да предизвикват дъжд .

4 . В света ще се появи единна валута. Вече има електронни пари, които се ползват по целия свят, и тази тенденция ще нараства .

5 . С лечение на заболявания, и с четенето на мисли , ще се занимават нанороботи , които ще циркулират в кръвта на човека.

6 . Термоядрените електроцентрали ще бъдат основният източник на енергия за хората , въпреки че е напълно възможно, те да имат  конкуренция от страна на  шистовия газ и слънчевите колектори.

7 . На планетата ще останат само три езика – английски, китайски и испански . Много езици в момента са в криза , като някои от тях  постоянно застаряват, което ще доведе до постепенното им отмиране .

8 . В света  еднополовите бракове ще се превърнат в норма . В западните страни този процес ще се случи много бързо . А и сега е така. В други страни, поради някои религиозни ограничения , процесът ще бъде много по-бавен.

9 . Космическият асансьор ще бъде построен, с който всеки ще може да отиде в космоса . Това ще позволи много по-бързо да се овладее  Космоса  и да се развива космически туризъм .

10. Естественото оплождане ще бъде напълно заменено с изкуствено. И в днешно време  много хора използват нови методи за оплождане. В специалните клини често се използва генетичен анализ и подбор на ембриони, за да се определят по-голямата част от генетичните заболявания.

11 . Хората и животните ще живеят в природни резервати и   музеи, а не в обичайната си среда. Пренаселеността , влошаването на околната среда и повишаване на потреблението на ресурси,  ще изискват големи жертви , които ще оказват въздействие върху биологичното разнообразие.

12 . Вместо пустини ще се появят тропически гори .

13 . Вместо обичайните бракове ще се подписват годишни договори, които са по-малко обвързващи. При условие, че очакваната продължителност на живота ще се увеличи , съюз за определен период от време ще бъде много по- за предпочитане.

14 . Вместо  суверенни държави ще има световно правителство .

15 . Военните конфликти ще   се водят  само с дистанционни средства .

Е, интересни предположения. Остава само да изчакаме и да видим кои от тях ще се сбъднат , както и дали въобще ще се сбъднат.

Какво ще се случи след края на света?

2 thoughts on “Какво ще се случи след края на света? -2

  1. Има само един единствен истинси сценарий за края на света и той е описан в Библията. Всичко друго са лъжи и измами на Сатана и компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *