РБК: Янукович се намира в Русия

    Сваленият президент на Украйна Виктор Янукович, чието местонахождение бе неизвестно през последните дни, се намира в Русия.

    Един от източниците на  RBC е заявил, че Янукович е пристигнал в Москва във вторник вечер. Според него, той е видян в хотел Radisson Royal ( „Украйна“ ) . Това потвърждава източник, близък до ръководството на хотела (официален представител на хотела отказва да предостави информация). Група  хора са прекарали почти цяла нощ в ресторанта на хотела на 11-тия етаж, е заявил един от източниците . Според него, за това събитие са били задействани тайните служби и са предприети мерки за повишаване на сигурността. Обслужващ персонал не е допускан.

    В хотела  Янукович не се е задържал, казва един от събеседницитена  RBC. Според него сваленият президент на Украйна е в Барвиха. Там е разположен  „Клиничен санаториум Барвиха“ към администрацията на  президента на Русия.

    Прессекретарят на ръководителя на администрацията на  президента Владимир Кожин – Виктор Хреков  заяви за  RBC, че той не разполага с такава информация. Но чиновникът, с който са говорили от  RBC е потвърдил, че Янукович  наистина е в Помосковието. Украинското посолство е недостъпно за коментар. Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич на  въпрос на RBC заяви, че неговото ведомство се  занимава с външна политика, а не с местонахожденията на физически лица.

    РБК

    ВМРО: Готови ли сме да приемем български бежанци от Украйна?

    FT: Трябва да се конфискуват активите на Янукович в размер на 12 млрд. долара

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *