Европейският парламент ще въвежда санкции за клиентите на проститутки

Посещаващите проститутки клиенти трябва да бъдат глобявани, счита Европейският парламент. Както съобщава  в сряда  ДПА , на заседание, проведено в Страсбург  мнозинството е гласувало незадължителна резолюция, според която не само принудителната, но и доброволната проституция за пари, се признава за нарушение на човешките права.

В документа се призовават правителствата в ЕС да разработят стратегия, която дава възможност на жриците на любовта да се откажат от проституция. Като пример, се предлага да се използва опита на Швеция , Исландия и Норвегия.

Европейският парламент възнамерява да установи минимална възраст за проституиране – 21 години, съобщи агенция EPD. Също така се предлага на цялата територия на  Европейски съюз  ??да се преследват наказателно клиенти, които са ползвали услугите на  проститутки, които са под 21 години.

С инициативата да се внесе тази точка в резолюцията, излезе  евродепутатът  от германската партия Християн-социален съюз (ХСС) Aнжелика Ниблер ( Angelika Niebler). Някои парламентаристи в своите речи критикуваха Германия и Холандия за това, че имат твърде либерални закони, регулиращи секс индустрията.

Резолюцията изисква значително подобряване на защитата на жертвите на проституцията. С цел да се засили борбата с принудителните секс услуги, се предлага да се  предостави възможност на властите , дори и без конкретно подозрение да извършват инспекции в публичните домове.

„Необходимо е на европейско равнище да се разшири  координацията на дейността ведомствата, органите на правосъдието и обществените организации, които се занимават с проблемите в сферата на секс индустрията“ – казва Angelika Nibbler.

Канадски съд постанови, че проституцията е конституционно право

Tуристическият бранш е за легализиране на проституцията

Холандските проститутки поискаха пенсионно равенство с футболистите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *