Дългият ден над Европа: бизнес- джетовете на украински олигарси не можаха да кацнат

В четвъртък, докато по улиците на Киев се водят истински битки, летище Жуляни  буквално прелива. Украинските медии твърдят, че в бизнес- джетове са качили главният прокурор Виктор Пшонка, депутатът от Партията на регионите заместник Вячеслав Богуслаев, бизнесменът Сергей Тарута (един от двадесетте най-богати украинци), певицата Тина Карол и много други известни личности.

Някои от тях, разбира се,   не са забравили да си вземат тежките си чанти, докарани с бронирани коли.

Решилите да стоят настрана от обхванатата от огъня на  въстанието столица,  отлитат  предимно за  Донецк, по-рядко – за  Москва. Някои са се опитали да избягат в Европа, а сред маршрутите им се срещат дестинации като Франкфурт, Париж, Будапеща , Мюнхен и Цюрих .

Само че да стигнат до Стария свят тези дни не  на всички им било писано. Няколко европейски летища отказват да да позволят кацане на  ВИП -лайнери от Украйна. След дълго кръжене, тези самолети са се завърнали у дома или са кацали където им падне – но далече от Киев.

Сайтът Slon,  използвайки ресурсите на Flightradar24.com, който проследява полети не само в реално време, но и в миналото, избра три такива самолети-неудачници.

***

PRM1

Отпътува  от Житомир, стига до Хърватия, след това  опитва късмета си в Кошице (Словакия) , но се приземява в Одеса.

flight_1

C56X

Явно се е  целил в Шутгарт, но попада в Тимишоара (Румъния).

flight_2

C25A

И, накрая, истински шампион по мотаене във въздуха.

flight_3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *