ВМРО и „България без цензура” започват преговори

ВМРО и „България без цензура“ официално сложиха началото на поредица разговори помежду си по евентуална бъдеща коалиция за предстоящите избори за Европейски парламент.

ВМРО предостави на журналистите своите принципи, които ще постави в хода на преговорите. Целта е преговорният процес да е напълно прозрачен за обществото и да почива на идейните платформи на двете организации.

Една евентуална коалиция между двете сили ще има патриотичен облик и ще поставя националните интереси най-отгоре, посочи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Представителите на двете партии обявиха, че една от общи цели е изработване на национална доктрина за развитие на България през следващите 20 години, както и закон за защита на българския език и българската култура.

Крайно време е в политиката наистина да влязат патриоти и националният интерес да има своите защитници в парламента, заяви Каракачанов. Той добави, че целта на разговорите с партията на Бареков е да се състави работеща коалиция, която да мотивира симпатизантите на двете партии и най-вече българите, които в последните години не гласуват.

Няма да се борим само да вкараме няколко евродепутати на предстоящите избори. Целта ни е победа. Обединяват ни проблемите на българите като безработицата, бедността, липсата на сигурност, както и фактът, че не бива да се допуска само три партии да си разиграват коня в нашия политически живот, заяви Бареков.

Преговарящите партии обявиха кои са основните им политически противници – БСП, ГЕРБ, Реформаторски блок и ДПС.

ВМРО и „България без цензура“ ще проведат втората среща помежду си в четвъртък (13 февруари), от 12.00 часа в хотел „Хемус“. На нея ще бъдат създадени конкретни групи, които да работят по идейната и структурната платформа на бъдещата коалиция и ще се вземат решения за общи бъдещи инициативи.

На 16 февруари (неделя) пък двете политически формации организират голям национален протест в София под надслов „Една година по-късно срещу монополите на статуквото“.

На първата среща между двете партии присъства и популярният телевизионен журналист Росен Петров, за когото стана ясно, че ще бъде предложен за заместник-председател на „България без цензура“.

Предстои ни работа в две основни направления. Едното засяга решенията, които трябва да вземе ВМРО на предстоящите Национален съвет и Изпълнителен комитет. Другото направление е свързано с разговорите с „България без цензура“ по двете идейни платформи.

Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той посочи, че евроизборите се явяват важни за ВМРО, тъй като в Европейския парламент могат да бъдат поставени въпросите за българите зад граница.

Финалните преговори между ВМРО и „България без цензура“ ще се проведат най-вероятно в началото на март, стана ясно на пресконференцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *