И още за конопеното масло

Конопеното масло е източник на голям брой полезни съединения , казва Мария Анджелис Фернандес-Арч и нейните колеги . В конопа има висока концентрация на витамините А, С, Е и бета – каротин. Също така, в него има белтъчини, въглехидрати , минерали и фибри, съобщава The Times of India.

В началото на 20 век много държави забраняват марихуаната, тъй като някои сортове се съдържат големи количества наркотично вещество – тетрахидроканабинол . Наскоро САЩ направи отстъпки по този въпрос , като легализира употребата на канабис за медицински цели. Той се предписва на пациенти с рак и пациенти с нелечими заболявания.

От своя страна ЕС позволи да се култивира коноп с ниско съдържание на тетрахидроканабинол . Той се използват за производството на хартия и тъкани. Що се отнася до конопеното масло, то предизвиква все по-голям интерес сред диетолози и лекари заради специалния си състав .

Учените са провели подробен анализ на конопеното масло. В него те открили голямо разнообразие от полезни съединения , включително стероли, алифатни алкохоли и линоленова киселина. Например алфа – линоленовата киселина е мастна киселина Омега – 3, която предотвратява коронарна болест на сърцето .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *