Съвети: Как да спрем да мислим за лошото

мислиВас ви измъчват, не давайки ви да се се радвате на живота и нормално да заспивате през нощта, картини с  неудачи , трагедии, катастрофи, възникнали с любимите ви хора ? Не знаете как да спрете  да мислите  за бедите? Тези съвети ще ви помогнат постепенно да се справите с лошите мисли.

Често, за да  се преодолее негативното отношение при мислене, помага настройката за мислене на положителна вълна. Положителни впечатления: среща с приятели ,  разходка в парка , филми в жанр комедия , танци на силна и  енергична музика – това е нужно, за да се избяга от лошите мисли. Колкото повече ежедневието ви е  запълнено, толкова по-малко време и желание имате за да  мислите за лошото.

Има и друга закономерност. Насладата от проведеното време трябва да бъде по-силно, от мислите със знак „-“ . Колкото по- ярки са възникващите емоции, на толкова по- трайно облекчение може да се разчита. Идеални за тази цел са ново хоби или пътуване.

Негативни мисли , свързани със сигурността на роднините? Въображението ви постоянно рисува картини за  маниаци, нападащи деца, инциденти, свързани с хората, които обичате, и други заплахи за живота на близките хора? Хората, засегнати от този проблем, страдат от липсата на доверие към света .

Разбира се, може да се възмутите: „Как може да му се вярва, ако всеки ден толкова много хора умират“. С това няма как да се спори. Но всичко си има и обратна страна . Помислете за това: въпреки всички заплахи за вас и вашите близки, те са живи и здрави. Светът и досега се  грижи за вас, и ви предпазва от възможни опасности. Колкото повече му се доверим , толкова по-малко лоши мисли ще ни идват на ум и по-малко негативни мисли ще ни спохождат.

За да се укрепи този ефект и да се преборят  неоснователните страхове, представете си негативния образ като отражение в огледалото. Правилно визуализирайте детайлите. Сега хвърлте огледалото на пода – нека да се разбие на хиляди парчета. Хвърлете ги далеч и създайте ново огледало, което ще  отрази благоприятен резултат: например, близкият ви човек безопасно минава през тъмна улица и безметежно се  завръща у дома .

Ако често   визуализирате собствените си неуспехи по време на работа , общуване и други области на живота, коренът на проблема се крие в липсата на доверие у самия вас. Който само расте и става все по-силен всеки път, когато нещо се обърка. За да подобрите  самочувствието си, вземете една тетрадка , в която да записвате всички ваши успехи.

И за всеки от тях непременно си направете сами подарък, макар и малък , за да се осигури положителния ефект на подсъзнателно ниво. Началникът е одобрил вашето предложение – отидете в любимото си кафене, повишили са ви на работа – купете си нова дреха, и всичко –  в същия дух .

Как да спрем да мислим за лошите неща,  случили в миналото?
Осъзнайте, че това няма как да се промени . Това са  свършени факти , и непрекъснатото превъртане в главата на минали събития, представяне на начина, по който е трябвало да се действа в дадена ситуация, никак не ни помага. Но настоящето и бъдещето са  във вашите ръце.

И всяко малко действие, извършено днес,  може да промени коренно живота ни утре , следващия месец или година. Чувствайте се собственик на  живота си .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *