Паралелни светове има и скоро ще бъдат достъпни

    Расте броят на космолозите, съгласни с писателя Грийн , че ние сме само една от многото вселени и че най-малко един от тези други светове не е далеч от нашия, може би само на милиметър . Ние не можем да видим този свят , защото той съществува в особен вид пространство, което се различава от четирите параметри на нашата ежедневна реалност, пише wakingtimes.com (http://www.wakingtimes.com/2014/01/02/parallel-worlds-exist-will-soon-testable-expert-says/)

    Макс Тегмарк от Масачузетския технологичен институт смята, че този модел на мултивселената (“ много вселени“) се основава на съвременната физика, и в крайна сметка ще може да бъде проверявана, предсказуема и неоспорима. „Това не е научна фантастика“, казва той – “ Това е истинска наука“.

    Както са показали изследванията на CERN , учените говорят все по-често за „нова физика“, която вече е на хоризонта, и обещава да помогне на учените да разберат повече неизвестни неща за нашата вселена. Този нов подход включва разработването на по-добро разбиране на тъмната енергия, загадъчна сила, която, както считат  някои съвременни мислители, указва, че „сестрата“ на Вселената се крие в нашия район .

    Странни събития бяха открити от космолозите в места като галактиката Андромеда , която е  на 2 200 000 светлинни години и се движи към Млечния път със скорост 200 000 мили в час . Това явление има смисъл логически, ако има изтичане на гравитация от  невидимата Вселена,   което задържа двете галактики заедно.

    Изследователите, работещи с космическия телескоп WMAP са открили сила 10 000 пъти по-голяма от Млечния път, и която, както  те смятат, предлага мощни доказателства, че паралелната  вселена може да е  в този район.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *