В изявлението на Аштън за Холокоста не се споменава за евреите

Вицепрезидентът на Европейската общност и  върховен  представител на ЕС за външната политика и сигурността баронеса Катрин Аштън, излезе с официално изявление във връзка с Деня за почитане на паметта на Холокоста .

В изявлението се казва: “ Днес международната общност почита жертвите на Холокоста.  Ние помним всеки един от тези, които са били брутално убити в този много мрачен период от европейската история. Ние също така искаме да отдадем специална почит на тези, които са действали смело и безстрашно за да спасят своите съграждани от преследване.

В Деня за почитане на паметта на Холокоста , ние трябва да съживим спомена за тази трагедия . Това трябва да ни напомня за необходимостта от борба с расизма и предразсъдъците в нашето време. Ние трябва да помним  опасностите от пропагандата на ненавист и да удвоим усилията си за предотвратяване на всички форми на нетолерантност. Зачитането на правата на човека и разнообразието – това е основата, на която е създадена Европейската общност “ .

Блогърът Израел Модад, цитиран от редица издания,  коментира писанията на лейди Аштън:  “ Баронеса Аштън извърши велик подвиг в деня на възпоменание на Холокоста . Тя успя да се отърве от евреите. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *