В германски съд убиха двама обвиняеми

В съда в германския град Франкфурт на Майн са  убити двама обвиняеми, които  дошли за  делото си. Това са 45 -годишният Мохамед П. и 50 -годишния Барелай A., пише The Local .

Нападателят открил огън по обвиняемите в момента, в който влизали в сградата. Единият от тях починал на място, пише Neue Z?rcher Zeitung . Вторят успял  да избяга в сградата, но стрелецът го последвал,  ранил го с пистолет, а после, след като го настигнал, му нанесъл с нож  тежки прободни рани. Мъжът починал в болницата, пише Die Welt .

Нападателят избягал от местопрестъплението. Полицаите успели да го арестуват в близост до сградата . Това бил  47 -годишен жител на Афганистан. У него са намерени пистолет и нож .

Според вестник Bild убийството е   отмъщение. Според вестника, загиналите и нападателят  са се познавали и отдавна враждуват . Всички те са били фигуранти по дело за  убийство през 2007 г., което станало известно като „Клането в Щайнбах“ (по мястото на престъплението).

Загиналите  Мохамед П. и Барелай А., както и техният  убиец, се занимавали с  продажби на автомобили. През 2007 г. при конфликт Мохамед П. и Барелай А. нападнали  афганистанеца,  сина му и брат му, който починал в резултат на прободни рани . Самият афганистанец  и синът му се отървали с наранявания .

Мохамед П. и Барелай А. прекарали десет месец в затвора, докато се водело разследването на този случай.

А  през 2008 г. те били оправдани и освободени. Техните адвокати доказали, че са действали при самозащита . Прокуратурата  подала жалба срещу това решение , като съдът на Франкфурт на Майн  трябвало да преразгледа случая .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *