САЩ наложиха санкции на Украйна (видео)

САЩ в отговор на действията срещу протестиращите на площад Независимост в Киев, въведжат  санкции срещу редица украински граждани. Техните имена все още не са известни.

“ Посолството на САЩ отмени визите на няколко гражданите на Украйна„, – се казва в изявление на посолството на САЩ в Украйна , публикувано на интернет страницата на дипломатическото представителство в сряда.

„Ние искаме да подчертаем, че в Държавния департамент има широки правомощия да отмени визите въз основа на информация , която сочи към невъзможността за достъп на  получателя на визата на територията на  Съединените щати, и ние  обмисляме по-нататъшни мерки срещу лицата, отговорни за сегашното насилие“ – подчертават от посолството.

По-рано във вторник , министър-председателят на Украйна Николай  Азаров изрази увереност, че санкции от страна на Съединените щати не трябва да се очакват.

Наред е ЕС ?

Литовския външен министър Линас Линкявичус призова целия  ЕС да  наложи санкции на Украйна.

„Разгърнатият  жесток сценарий на Евромайдана  ще предизвика единен отговор на ЕС. Призивите за диалог са неефективни,  (настъпи – Иф) време за целенасочени санкции “ – пише той в своя Twitter в сряда.

Интерфакс

Видео със стрелбата по демонстрантите в Киев, при която са убити двама човека:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *