Кръвното налягане вече ще се регулира само два пъти годишно

Сега вече, за да се осигури контрол на кръвното налягане, не е задължително да се вземат ежедневно медикаменти. Достатъчно е два пъти годишно да се прави ваксинация, която блокира ефекта на хормон, който предизвиква спазми на мускулите около кръвоносните съдове .

Химическото вещество, включено във ваксината, се нарича ангиозин 2.  Особеността му е, че то свива кръвоносните съдове, което води до повишаване на натиска върху стените им, създавайки риск от сърдечен удар или инсулт. Ваксината подсказва на имунната система да отделя антитела, които спират действието на веществото за сметка на мускулната контракция.

Средството е тествано само при плъхове, но показателите са успешни.

Японски изследователи от Osaka University възнамеряват да тестват ефекта на ангиозин -2 върху хора през следващите две години.

Според статистиката, в Обединеното кралство например, хипертония или високо кръвно налягане засягат всеки пети възрастен.

Именно високото кръвно налягане в половината от случаите е причина за инфаркти и инсулти .

Проблеми с налягането възникват,  когато кръвоносните съдове губят еластичността си, което ограничава притока на кръв по тялото.

За някои хора за подобряване на показателите ще бъде достатъчно да се придържат към правилно хранене и повишаване на физическата активност, докато за повечето са необходими таблетки, които контролират кръвното налягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *