Пушещите жени раждат аутисти и гейове

Ако   жена  по време на бременността си пуши, това може да стане причина за хомосексуалност и ниско ниво на интелектуално развитие на нероденото и дете, твърдят  холандски изследователи. Същият риск съществува и  ако майката, докато е бременна, използва антидепресанти или изпитва силен стрес, а употребата на алкохола води до аутизъм, пише Sunday Times , позовавайки се на проучване на невробиолога Дик Суааб.

В своите изследвания  учените се опират на статистическите данни, събирани в продължение на няколко десетилетия – 1939-1960 г. Оказало се, че различните хормони, произвеждани в организма на бременната жена,   както и начина и на живот и замърсяването на околната среда,  пряко влияят върху развитието на детето –   не само в  бебешкия му период, а също така и в живота му като  възрастен.

Всеки стрес – както физически, така и психологически – и използването на антидепресанти нарушава естествените нива на хормона кортизол в организма на майката и плода, казва ученият. Стресът стимулира производството на полови хормони у детето, и следователно нарушава естественото му полово развитие , и жените често раждат хомосексуални деца от двата пола. Впрочем американските учени са открили наскоро, че изпиталите тежък стрес в продължение на няколко месеца преди раждането жени,  по-често раждат момичета.

А естрогенът – хормон, който се взема за да се намали вероятността от спонтанен аборт, – причинява  бисексуалност или хомосексуалност при момичета, е изяснил Суааб. На свой ред, тестостеронът, който се натрупва в тялото на жената , ако тя вече е родила няколко синове, увеличава шансовете по-младите им  братя да станат хомосексуални.

Различните токсини, които се натрупват в организма в резултат на тютюнопушене, наркотици и алкохол , или живеене в замърсен район, могат да са причина за  нисък IQ на детето – много е вероятно, че  ще е с аутизъм, уверен е ученият. Според него, у пиещите  майки клетките, които трябва да се образуват в мозъка и да осигурят интелектуална дейност на детето,  може и да не се появят.

При това да окаже отрицателно въздействие върху развитието на плода,  майката може още в  момента, когато още   не знае за бременността, защото мозъкът на бебето започва да се формира две седмици след зачеването , и всички попаднали  токсини в организма на майката могат да навредят  на нормалното му функциониране , казват експертите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *