Елизабет II предава част от пълномощията си на Чарлз

Британската кралица Елизабет II започна да предава някои от своите отговорности на сина си и наследник , принц Чарлз , съобщи британският вестник The Daily Mirror .

В рамките на първия етап по промени в политиката ще се слеят пресслужбата на кралицата и Чарлз, което означава, че всички бъдещи съобщения, свързани с монарха и нейния син ще идват от един източник.

В документа също така съобщава , че промените ще заставят Чарлз да провежда по-малко мероприятия от името на различни организации и благотворителни фондове. Във връзка с това принцът ще действа повече „като държавен глава и по-малко като обществен служител от името на кралицата“.

В документа също така се съобщава, че очевидно , кралицата вече няма да пътува на дълги разстояния, прехвърляйки дипломатическите срещи на Чарлз. При това, както отбелязва изданието, Чарлз вероятно няма да ходи на седмичните срещи с министър -председателя Дейвид Камерън .

Кралица Елизабет, която скоро ще празнува 62 години на британския престол, е вторият най-дълго управлявал монарх в историята на страната, отстъпвайки само на кралица Виктория.

65 -годишният принц на Уелс чака трона най-дълго в историята на Великобритания , и е най-старият наследник на трона в продължение на 300 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *