Връзката на 60-годишен италианец с 11-годишно момиче бе призната за романтична

    На фона на   нашумелите скандали тази година, свързани с педофилия, в Италия бе отбелязано безпрецедентно събитие. Съдът призна за законни отношенията на  60 – годишния  социален работник Pietro Lamberti и 11 -годишната негова подопечна от разбито семейство. Италианската общественост не може да се възстанови от шока, пише Life Site News.

    Връзката между 60 -годишния мъж и малкото момиче започва  през 2011 г., когато Lamberti служебно започва да се грижи за бъдещата си любовница. Същото лято те са заловени  в леглото във вилата на социалния работник . Заслужава да се отбележи , че в Италия възрастта за съгласие за полов контакт е 14 години, а ако единият от партньорите е под държавна опека –  16 години.

    Възрастният човек трябвало да  отиде в затвора за пет години, но  изведнъж Касационният  съд го  оправдава. Според властите, те са прослушали десетки часове записи на телефонни разговори между Lamberti и подопечната му, и на това основание заключили , че между 60 -годишния италианец и малкото момиче пламнали  истински чувства. Социалният работник всячески се стараел да възпре  момичето да влиза в интимна връзка с него, признавайки, че много се притеснявал то да не забременее. Все пак в крайна сметка надделява страстта.

    В обръщението си към съда  Pietro Lamberti, който бил дълбоко смутен, заявил че тази тази тайна той и любовницата му трябвало да отнесат  със себе си в гроба . Касационният съд отменил  присъдата, връщайки  делото за ново разглеждане.  Какви са шансовете на социалния работник да избегне присъда, не се съобщава.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *