Разшифровка на 3700 -годишна глинена табличка разбулва мистерията на Ноевия ковчег

    noyНоевият ковчег  често е изобразяван като традиционен кораб, но най-новите изследвания показват, че   е много по-различен от популярния му образ. В действителност, той е имал кръгла форма и е изработен от тръстика.

    Д-р Ървинг Финкел  разказа за революционното  откритие   в новата си книга. Като експерт в дешифрирането на клинопис , д-р Финкел  успява да сглоби информация за ковчега от 3700 -годишна табличка от глина.

    На табличката пише: „Стена, стена!  Стена от тръстика!  Atram – Khasis, чуй съвета ми, който ще помогне да живеете вечно. Унищожи къщата си, построй лодка; презри имота си и спаси живота си! Нека лодката бъде изграден във вид на кръг, и нека дължината  и ширината и са еднакви. “

    Древният вавилонски текст описва ковчега като кръгъл обект с диаметърът  67 м и стени , достигащи височина 6 метра.

    Според новите данни, ковчегът е бил на две нива, а горното имало  покрив . Корабът е бил разделен на секции, в които се настанили различни животни.

    В 60 реда текст, които Фингел описва като „подробно ръководство за изграждане на ковчега“ се  твърди, че корабът е построен с помощта на въжета и тръстика, след което е  намазан със смола, което го е направило водоустойчив.

    Съобщава се , че „инженеринговият проект“ на ковчега е  датиран  към  1850 г. пр. Хр.

    Според Mail Online, табличката артефакт е била открита в Близкия Изток.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *