Наистина ли СССР е похарчил $ 1 милиард за програма за контрол на съзнанието?

    В доклада се  „съобщава за тайни парапсихологични операции от 1917 г. насам“.  

    “ Както се оказва, от 1917 г. насам руснаците, може би,  са похарчили до 1 млрд. долара за нетрадиционни психологически изследвания“ – пише Daily Mail.

    „В новия доклад, който разкрива класифицирана преди това информация, се съобщава как в Съветския съюз са работили неуморно, за да се създаде програма за контрол на ума, която да  може да се конкурира с американската“ – се казва в статията.

    Серж Кернбах от Изследователския център за перспективна роботика и науки за околната среда в Щутгарт съобщава за това как в Съветският съюз е било проектирано устройство, генериращо  и запазващо високочестотно електромагнитно излъчване.

    „Ако генераторът е проектиран правилно, той може да акумулира  биоенергия от всички живи същества – животни , растения, хора , и след това да я излъчва“ – пише Keрнбах.

    Авторът на статията споменава подобен на съветската „психотронка“ американски проект MKUltra, разработван под контрола на ЦРУ от 1950 г.

    “ Изследователите са използвали различни методи, за да въздействат върху психическото състояние на хората, както и да променят функциите на мозъка, включително хипноза , изключване на сетивата , изолация, вербално насилие и сексуален тормоз, както и различни форми на изтезания “ – пише вестникът  за проекта MKUltra,  забранен през 1973 г.

    Източник : Daily Mail

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *