Ами ако Хеопсовата пирамида е на 20 хиляди години ?

    Двама немски студенти незаконно взели от египетска пирамида  артефакти с уж научна цел, пише Мади Менса в статия, публикувана във вестник Le Figaro.

    „Двама немски археолози умишлено повредили пирамидата на фараоните за да докажат, че тя е построена много по-рано, отколкото всеки си мисли. Тази инициатива разгневи  египетските власти,“ – се казва в публикацията.

    „Според една теория, Хеопсовата  пирамида е построена по времето на изчезнала цивилизация, далеч по- древна от египетската. Поддръжниците на тази научна теория са двама съвременни Индиана Джоунс ,  студенти от Дрезден, уточнява News.com. Те са убедени, че пирамидата е по-стара от другите,  и предприели „научна“ експедиция за да  докажат, че пирамидата не е на 4500 години, а на  20 000 години“ – пише авторът .

    “ За да докажат теорията си, двамата студенти откъртили  орнамент (йероглифен символ) с червен цвят, който  се намирал над гробницата на фараона Хеопс,  за да вземат от него проба, която проучили в Германия. След експертизата  младите археолози заявили, че пробата потвърждава тяхната теория, че пирамидите в Гиза са много по -стари от царството на Хеопс и че те са били само „обновени“ по време на царуването на фараоните „- казва репортерът.

    “ Но инициатива на студенти не се хареса на никого. Министър по антиките на Египет наложи санкции на „археолозите“ и заяви, че те са увредили древното  наследство на Египет. Заключенията на студентите бяха отхвърлени, защото „те са направени от аматьори , а не от опитни археолози“, казва представителят на египетското министерството. Освен това, имената на студентите са вече в „черния списък“:  те ще бъдат незабавно арестувани, ако  се върнат в люлката на фараоните “ – пише авторът.

    Източник : Le Figaro

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *