Генетик: човекът е плод на любовта между свиня и шимпанзе

    pig-shimpanzeЧовешкият вид е резултат от чифтосването на свиня и женско шимпанзе, това предположение  наскоро представи един от водещите съвременни генетици. Сензационното изявление бе направено от Юджийн Маккарти от университета в Джорджия , който е и един от водещите изследователи в областта на хибридизацията на животните.

    Той посочва, че докато хората имат много общи неща с шимпанзета, в човешкият генотип има много черти,  които не се срещат в други примати. Д-р Маккарти казва , че тези характеристики са вероятно резултат на кръстосване, което е станало в зората на историята. Освен това  той вярва, че има едно животно, което притежава всички характеристики, които отличават хората от нашите примати братовчеди.

    “ Кое е това друго животно, което има всички тези характеристики?“ – пита той риторично. „Обикновената свиня “ – отговаря си сам Маккарти .

    Д-р Маккарти развива своята изумителна хипотеза в статия, публикувана на сайта, който той курира. Генетикът с всички сили се старае да подчертае, че това е само една хипотеза, но той представя убедителни доказателства, които я подкрепят.

    Ученият вярва че шимпанзетата са най-близките еволюционни роднини на човека от сега  живещите. Тази теория е подкрепена от убедителни генетични доказателства.

    Въпреки това, както посочва д-р Маккарти, въпреки тези генетични прилики, има доста голям брой  различни анатомични характеристики, които разграничават двата вида. Тези отличителни характеристики, включително и голата кожа, дебел слой подкожна мастна тъкан, светли очи , изпъкнал нос и тежки мигли , са отличителните белези на свинята.

    Има и някои по-малко очевидни, но не по-малко тайнствени прилики между хора и свине в структурата на кожата и органите, отбелязва Mail Online.

    Всъщност   свинска кожа   и сърдечни клапи могат да бъдат използвани в медицината поради тяхното сходство и съвместимост с човешкото тяло . Д-р Маккарти казва, че човек може да бъде резултат от последователни „обратни кръстосвания“ на няколко поколения с шимпанзетата, тъй като човек повече прилича на шимпанзе, отколкото на свиня.

    Това също помага да се обясни проблема с безплодието при хибридите. Д-р Маккарти посочва, че убеждението, че всички хибриди са стерилни, в действителност е невярно, и в много случаи хибридните животни са в състояние да се размножават с членове от същия вид както и с един от техните родители. След няколко поколения хибридният  щам може да укрепне достатъчно, за да може представителите на новия вид да започнат да се размножават помежду си, казва Mаккарти.

    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2515969/Humans-evolved-female-chimpanzee-mated-pig-Extraordinary-claim-American-geneticist.html

    Бел. прев. : Леле какъв разврат се е вихрил в ония времена…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *