Квантовата физика доказва съществуването на задгробен живот

    kvantova-fizikaПовечето учени  твърдят, че не вярват в задгробния живот. Въпреки това, един от експертите твърди, че е в състояние да докаже съществуването на живот след смъртта.

    Професор Робърт Ланц твърди, че доказателството му се намира в квантовата физика. Според теорията за биоцентризма, смъртта, както ние я разбираме – е илюзия, създадена от нашия ум.

    „Ние вярваме, че животът се заключава във въглеродната активност и молекулите. Докато те са активни, ние живеем, а след това – гнием в земята“ – казва ученият на своя уеб сайт.

    Ланц от медицинската школа в Университета на Северна Каролина казва, че хората вярват в смъртта, защото това са ги научили, или защото човешкият ум  асоциира живота с работата на вътрешните органи. Неговата теория за биоцентризма обаче обяснява, че смъртта може да не е това, което човек е свикнал да разбира под този термин.

    Биоцентризмът  се класифицира като теория на всичко и произхожда  от гръцкия израз „център на живот“.

    Професорът предполага, че животът и биологията са в основата на реалността, и че животът създава вселената, а не обратното. Това от своя страна означава, че човешкият ум определя формата и големината на обектите във Вселената.

    Ланц използва като пример това как ние възприемаме света около нас. Човек вижда небето и дава име на цвета, който вижда, но ако клетките в мозъка му  се променят, ще възприема небето не  синьо, а зелено или червено.

    „В крайна сметка: Всичко, което виждате, не може да съществува без вашето съзнание – казва Ланц – Смисълът на Вселената е в умовете ни“.

    Разглеждането на Вселената от гледна точка на теорията на биоцентризма също така означава, че пространството и времето са „само инструменти на ума“.  Веднага след като човечеството приеме тази теория, става ясно, че смъртта не съществува.

    Освен това теоретичните физици вярват, че има безкраен брой вселени с различни варианти на хора и ситуации, които се случват по едно и също време. Ланц казва, че всичко, което може да се случи, се случва в някакъв момент между тези вселени, което означава, че смъртта не може да съществува като такава.

    Според Ланц, животът на човек е като многогодишно цвете, което се връща за да цъфти в мултивселената.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *