Камерън иска да се ограничи движението на българи и румънци из ЕС

    kameronБританският министър -председател Дейвид Камерън възнамерява да ограничи правата на мигрантите от европейски страни. Той предлага да се намалят социалните помощи  за новодошлите в Обединеното кралство  и да им се забрани да се движат свободно в рамките на Европейския съюз към по- проспериращи съседи.

    Министър- председателят отбеляза, че населението на Великобритания е „дълбоко разтревожено“ от имиграцията от България и Румъния защото жителите на тези страни, които се присъединиха към ЕС през 2007 г., ще могат да се ползват изцяло от правото на свободно влизане в Обединеното кралство.

    В тази връзка , Дейвид Камерън заяви, че са необходими нови правила, които да не позволяват на работници от бедните страни просто така да се преместват в икономически проспериращи съседи. Според политика , принципът на свободно движение е тласнал населението на европейските страни, и особено жителите на новите страни-членки на ЕС, към масова миграция, а от това , според него, нищо добро не може да се очаква , съобщава НТВ.

    Задаващата се перспектива за присъединяване на  балканските държави и Турция към ЕС, е заставила ръководителя  на британското правителство да заговори за необходимостта от приемане на нови ограничителни споразумения и за заплахите от неконтролираната миграция, която със сигурност ще се отрази на пазара на труда. Според Камерънз в  ЕС са необходими промени „ако той иска да си възвърне доверието на хората“.

    Британският министър-председател каза, че ако Консервативната партия остане на власт след изборите през 2015 г. , правителството ще насърчава приемането на мерки, които биха позволили да се ограничи миграцията от страни от ЕС, предимно от Източна Европа и потенциални нови страни членки на ЕС .

    Предлаганите от Камерън мерки имат за цел да се намали броят на мигрантите от по-слабо развитите страни в Съюза, пристигащи във Великобритания за високи социални плащания. Министър -председателят предлага да се ограничат обезщетенията за безработица за новопристигнали имигранти, съобщава РИА Новости.

    Те няма да имат право да се ползват от такива за първите три месеца след пристигането си в страната. Ако след шест месеца  мигрант  не може да си намери работа , изплащането на обезщетенията може да спре.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *