Бил Гейтс написа есе за торовете и за спасяването на света

     

    ff_essay4_largeОснователят на Microsoft и ръководител на благотворителна фондация Бил Гейтс написа  в списание Wired есе за това как да се спаси света.  Есето е след  епиграф, в който се казва, че всеки живот има стойност, и че иновациите са ключ към по-светло бъдеще. Под мотото има снимка с подписа на Гейтс, който на ръка е написал думите „I Believe“ .

    Гейтс започва обръщението си с признание, че той е обсебен от торовете. След което авторът обяснява, че това  е оправдано.  Две пети от населението на света дължат живота си на по- богатата реколта, която е станала възможна заради торовете- констатира той.

    Един от най-богатите хора в света пише, че  той прекарва много време за да насърчава иновациите, които правят ежедневието по-добро. Според Гейтс „повече от 40 процента от населението на света съществува днес, защото през 1909 г. германският химик Фриц Хабер е измислил как да се синтезира амоняк“. Благодарение на такива изобретения животът, според известния бизнесмен, постепенно става все по-добър .

    Гейтс засяга в своето есе и гражданската война в Сирия, отбелязвайки, че докато той пише „тези думи“, стотици хора умират в тази страна. Той отбелязва също, че „глобалните проблеми като изменението на климата засега още нямат прости решения“.  Но Гейтс подчертава, че според всички показатели за прогрес, ние живеем в най-добрата ера в историята, твърдейки, че е невъзможно това да не се използва.

    Заслужава да се отбележи, че благотворителната фондация на Бил Гейтс и Мелинда Гейтс е основана през 1994 година. Нейната основна цел е да подкрепя и подобрява системата на здравеопазването, както и за преодоляване на глада в бедните страни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *