Този свръхжесток свят…

    Уличният художник Робърт Банкс, известен под псевдонима Banksy, изненада обществеността с новия си проект. Наскоро  по улиците на Ню Йорк можешe да се види камион, който  кара за касапницата 60 плюшени крави, прасета, пилета и агнета.

    По такъв необичаен начин авторът иска да напомни на хората колко животни биват избивани всеки ден за да се храни човечеството.
    63519877402 63519877402_2 63519877402_1
    Banksy сам признава, че проектът е прост и ясен: от една страна той се опита да покаже бруталността на съвременната хранително-вкусовата промишленост , а от друга – да се види как   се разбиват илюзиите на децата,  когато за пръв път се сблъскат с жестокостта на света.

    Авторът обяснява, че в камиона има 60 играчки животни, които са обречени на „смърт“. За  „съживяване“ на животните,  в колата има четирима кукловоди, символично свързани със седалките. Те имат само една „техническа “ спирка за целия ден, така Banksy е решил да покаже, че и с хората понякога се случва същото като с добитъка.

    Зловещият камион е  пътувал по улиците две седмици. Първите зрители  оценяват идеята на автора – да се гледа такава машина на смъртта – не е лесна задача.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *