В Унгария лидерът на неонацистите разбра, че е евреин и се разкая

    Невероятна история се случи с „номер две“ в антисемитската партия „За по-добра Унгария „: Чанад Сегеди, изучавайки  родословното си дърво се показа по  телевизията и публично се извини. Което е тежък удар по неговата радикална дясна партия, и без това изпитваща сериозни затруднения, дължащи се на промяната на антирарюситския курс на правителството на Орбан, пише Андреа Тарквиния на интернет страницата на вестник La Repubblica.

    Той бе вторият човек в неонацистката и антисемитска партия „За по-добра Унгария“ („Йобик“), третата политическа сила в страната, се казва в статията. Само лидерът Габор Вона може да  похвали с повече харизма и с по-големи ораторски умения, и изведнъж нещо се  промени коренно, като по волята на случая Сегеди научил за еврейските си корени. В търсене на изгубенитре си връзки, той изоставя лидерските си позиции и напуска партията.

    До последния момент Сегеди атакува всеки аспект на еврейския живот и култура. След това изпада в шок, свързан с корените му. И той се появи  по телевизията за да признае публично:

    „Аз бях човекът, който нанасяше болка на другите, още по-лошо бе, когато аз говорех за ромите или евреите и подбуждах омраза към децата им“.
    „Сегеди влязъл в контакт с равина Шломо Koeвес и разпространил своето окаяние чрез SMS. Той пише : „Няма никакво съмненение – моето родословно дърво показва ясно: Аз съм евреин“ .

    Източник: La Repubblica

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *