Сенатът одобри 60-дневна атака срещу Сирия

    Лидерите на републиканците и демократите в Сената подкрепиха инициативата на президента Барак Обама да реализира атака срещу сирийския режим.  Демократи и републиканци в комисията по външни работи  на САЩ одобриха атаката срещу Сирия, която може да продължи 60 дни с възможност за 30 -дневно удължаване.

    Комитетът прие следната резолюция: „Заедно разработихме курс, който дава на президента правомощия, необходими за употребата на сила в отговор на престъпното използване на химически оръжия от Асад.  Ние гарантираме, че тези правомощия  са тесни и са концентрирани върху тази конкретна задача, ограничена във времето и  не предвижда разполагането на сили на САЩ в Сирия“.

    В резолюцията се забранява използването на сухопътни сили на САЩ в Сирия и се забранява повторната употреба на сила срещу Сирия, ако може да се докаже, че Асад е използвал химическо оръжие отново.

    Обама отива на среща утре на Г-20 в Санкт Петербург , където той ще се опита да създаде някакво подобие на международна коалиция за да „накаже“ режима на Асад за използването на химически оръжия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *