Приближаващата чума не може да се спре – САЩ признаха края на ерата на антибиотиците

    антибиотициЗа Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) изглежда настъпи  моментът на истината, пише naturals.com.

    Агенцията открито признава, че употребата на антибиотици е довела до драстично увеличение на супермикробите, в резултат на което всяка година умират най-малко 23 000 американци. (Тази оценка дори CDC нарича „консервативна“).

    Това заключение се съдържа в новия доклад за 2013 г.  (http://www.cdc.gov/drugresistance/threat-report-2013/) за заплахите, издаден от CDC . Документът за първи път съобщава броя на смъртните случаи, които се случват в Съединените щати от супербактерии,  които са резистентни на антибиотици.

    Какво   наистина е изненадващо в този доклад –  той признава, че всъщност съвременната медицина е загубила  борбата с инфекциозните заболявания. Целият подход за борба с бактериите с определени препарати, е бил обречен на провал от самото начало. Това не е изненадващо, тъй като майката природа се адаптира към химическите заплахи по-бързо, за разликат от фармацевтичните компании, които не успяват да я догонят, като създават нови.

    За съжаление подходът  с използването на отделни  препарати за борба с тези заболявания се корени в начина на мислене на 1950-те години. Сега медицината почти е достигнал крайната си точка по този въпрос. CDC едва сега напълно признава, че ерата на антибиотиците е към своя край.

    „Ако не сме внимателни , ние скоро ще се озовем в една постантибиотична ера “ – казва д-р Том Фриден , директор на CDC .

    Това признание трябва да послужи като сигнал за тревога за всички здравни заведения. Защото това означава, че е много близо деня, когато лекарите и болниците вече няма да бъдат в състояние да предложат лечение на разпространените инфекции.

    И още по темата:

    Джек Лондон предсказва гибелта на човечеството през 2013 г. в “Алената чума”

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *