Завързаният в чувал eкстремал Ян Петков преплува повече от 2 километра

    yan petkov59 -годишният мъж от България се опита да влезе в Книгата на рекордите Гинес, след като преплува 2 километра, завързан в чувал. Плувец се решил на тази стъпка, въпреки сериозни здравословни проблеми.
    Когато пише сайтът Oddity Central, 59 -годишният Ян Петков , известен в България като „Човекът-амфибия“, е разработил специална дихателна техника, която му помага да се концентрира по време на плуването.

    Ян Петков бил толкова уверен в техниката си,  че  решил да постави нов рекорд по пресичане на езерото в чувал с  вързани ръце и крака. Преди плуването той преминал медицински преглед, резултатите от който разтревожили  лекарите – възрастният плувец бил диагностициран с тежка форма на анемия (понижена концентрация на хемоглобина в кръвта), което предвид възрастта му прави задачата още по-опасна.

    Мъжът обаче не се вслушал в предупрежденията на лекарите и  продължил да се подготвя за нов рекорд.

    На 10-ти септември 2013 г. „Човекът-амфибия“ и неговите помощници стигнали  с лодка в средата на Охридското езеро.Тогава асистенти завързали  ръцете и краката на Петков и го зашили в чувал.

    В този вид  59 -годишният българин скочил от лодката в студена вода и започнал да плува по гръб, като делфин .

    След 2 часа и 47 минути Ян преодолял 2- километрово  разстояние и стигнал до брега.

    Той споделя: „По време на преодоляване на първия километър  беше много студено, но след това всичко беше наред – нямах никакви проблеми – заяви пред зрителите екстремалът.  Ако водата бе по-топла, щях да съм в състояние да преплувам повече от 10 километра “ .

    По време на състезанието Ян е  придружаван от група   спасители и оператор, който снима подвига на плувеца от лодка. Скоро всички кадри ще бъдат изпратени до представители на Книгата на рекордите Гинес .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *