24 начина да се отървете от тежки метали, пестициди , метаболитни отпадъци и всякакви токсини

     Detoxification-Colon-CleanseАко някога се чувствате депресирани, уморени и раздразнителни, не можете да отслабнете, тогава най-вероятно, страдате от атака на токсините от околната среда, с които  алчни корпорации и монополи запълват  въздуха, водата и почвата.

    Дори и да не сте сигурни, че страдате от пренасищане с токсини, не сте имунизирани от ефектите на замърсяване с нефт и химикали от околната среда или дори от радиация.

    Дори и такива обикновени неща като шампоан или препарати за почистване на килими, съдържат хиляди химикали, които са смъртоносни в големи количества.

    Ето 24 начина за това как можете да очисти тялото си от тези опасни замърсители :

    1. Помагайте на стомаха и жлъчния си мехур като ядете цвекло, което е ценен източник на желязо, магнезий , цинк и калций, които помагат на организма да се отърве от вредните вещества. То е богато на витамини B3, B6 , C и бета- каротин – важни хранителни вещества , необходими за производството на жлъчни киселини, които допринасят за прочистването.

    2 . Пийте много пречистена вода. Водата е един от най- важните методи за самостоятелно прочистване на планетата. Тя помага на всяка клетка да се отърве от отпадъците и позволява на тялото ни да извежда токсините в урината,  а също така през червата,  и кожата чрез потта .

    3. Ползвайте вана с каолинова глина, тъй като тя се счита за най-добрия начин за почистване на тялото от токсичните пестициди.

    4 . Намалете консумацията на месо и млечни продукти, защото в храните на животните често има съставки, съдържащи ГМО.

    5 .  Употребявайте повече пантенин, което е  биологично активната форма на витамин В5, който помага на тялото да се отърве от пречките, възникнали в резултат на употребата на пестициди. Когато тялото ни е прекалено натоварено с пестициди, не може да се отърве от тях само.

    6 . Използвайте активен въглен. Напълно безопасно е да се консумират 20-30 грама на ден с пречистена вода. Активният въглен се свързва пестицидите и други токсини, и след това ги извежда през червата за да изчисти тялото. След като сте поели въглен, можете да хапнете малко меласа, за да компенсирате липсата на някои важни минерали, които може да бъдат изсмукани от  въглена в процеса на избавяне от нежелани токсини.

    7 . Яжте повече цитрусови плодове. Пектинът, който се съдържа в тях, е силно пречистващ препарат. Тези плодове  освобождават тялото от тежки метали, оставяйки всички важни микроелементи.

    8 . Създавайте алкална среда в тялото си чрез  консумацията на повече плодове и зеленчуци – това укрепва различни канали за почистване на тялото.

    9 . Яжте повече фибри. Когато се консумират фибри, черния дроб  много по-лесно премахва токсините от организма през храносмилателната система, и ние сваляме   огромен товар от тялото, което непрекъснато се опитва да се отърве от токсичните вещества. Към продуктите, които са с високо съдържание на фибри са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, картофи и т.н.

    10 . Яжте повече грейпфрути, съдържащи нарингенин – специален флавоноид, който помага на черния дроб да гори мазнини вместо да съхранява токсините в мастните клетки .

    11 . Употребата на чесън може да увеличи значително детоксикацията, тъй като той спомага за увеличаване на броя на белите кръвни клетки (лимфоцити), които много важна част от имунната система.

    12. Консумация на аспержи може да помогне за намаляване на нивата на пестициди в организма.

    13. Консумацията на яйца също може да помогне за  отстраняването на токсините от тялото. Освен това, те повишават нивото на енергия.

    14. Повишаване на нивото на витамин С е много полезно  за вас и за почистване на тялото: беше разкрито , че този витамин помага да се намали нивото на радиационното облъчване.

    15 . Сарсапарилата хиляди години е добавяна към чай и тинктури за ефективно прочистване на кръвта. Тази билка  също така ефективно лекува черния дроб, бъбреците  и кожни заболявания.

    16. Спортът и активният начин на живот са изключително важни, ако искате да  предотвратите навлизането в  организма на вредни примеси. Само 30 минути на ден спортуване ще достави богата на кислород кръв към черния дроб и бъбреците, допринасяйки по този начин за прочистване на тялото.

    17 . Кожата ни е най-големия по размер орган, отговарящи за детоксикацията . Тя обхваща около 6,7 кв. м., а кожните клетки се обновяват всеки ден. Сухата  четка отлично помага да се помогне за  изчистването на кожата чрез потта, при измиване и т.н. Ако порите са мръсни, кожата функционира по -малко ефективно. Триенето с четката улеснява притока на лимфа, която помага за премахване на токсините от тялото.

    18 . Използвайте бял трън. Той оказва огромна подкрепа на черния дроб. В течение на много години тази билка помага за прочистване на тялото, а с това и на възможността за подобряване на състоянията, свързани с някои видове рак, диабет.

    19. Чаят Есиак (Essiac) също помага за прочистване на тялото и също така има и противоракови свойства. Той помага на тялото да се отърве от пестицидите, използвани в генетично модифицираните храни, и при пръскането на растенията.

    20 . Яжте морски растения. Алгинът, съдържащ се във водораслите, помага за премахване на токсините от стомашно-чревния тракт, така че те по-лесно да се отстраняват от тялото. В допълнение, големият брой микроелементи в тях помага за прочистване на кръвта.

    21. Употребата на листа и корен от глухарче може да помогне за детоксикацията на организма, поради високото ниво на антиоксиданти, и да помогне за облекчаване при подуване на черния дроб.

    22. Добавяйте към салатите броколи за да получите  веществата за детоксикация, съдържащи се в тях. При това в  разсада се съдържат до 20 пъти повече от тези вещества,  отколкото у възрастни растения .

    23. За детоксикация на организма ще помогнат лененото семе и лененото масло, тъй като те са богати на фибри и на омега -3 .

    24. Включете в храната си куркума. Този корен често се използва за лечение на заболявания на черния дроб и стомашно-чревния тракт , и , разбира се, перфектно почиства организма.

    http://www.wakingtimes.com/2013/07/18/25-best-ways-to-detox-from-heavy-metals-pesticides-environmental-pollutants-and-metabolic-waste/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *