ВМРО: БСП и ГЕРБ да не опорочават процедурата по референдума за водата

    Остра декларация разпространи ВМРО по повод заиграването на БСП и ГЕРБ с казуса „Софийска вода”. Преди дни административният съд даде зелена светлина за ново обсъждане в Столичния общински съвет на внесената от ВМРО подписка за референдум срещу концесията на „Софийска вода”.

    „С учудване наблюдаваме днес опитите на БСП да превърнат въпроса в медиен цирк, в който да се замерят със спекулации с представители на ГЕРБ. Опасяваме се, че всъщност разиграващият се етюд работи в полза на „Софийска вода” АД”, пише в декларацията на ВМРО.

    В документа отново се припомнят смущаващите обстоятелства около „Софийска вода”: дружеството не постигна дори приблизително заложените в договора и в бизнес-плановете нива на основните показатели за ВиК системата.

    Ето защо Столична община и ДКЕВР заедно или поотделно трябва да предявят претенции: Столична община – по арбитражния ред, ДКЕВР – по реда на административното производство. Отделно от това, съгласуваната със Столична община инвестиционна програма – различните обекти, които трябва да бъдат изградени/ремонтирани – не се изпълнява, което е основание за всяко едно неизпълнение да се иска неустойка.

    Тъй като „Софийска вода” не е достигнала изискуемите нива на показателите, то не може да се увеличава и цената на водата – което значи, че цената на водата трябва да бъде замразена до достигане на целевите нива на показателите, припомнят от ВМРО в София.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *