Срещу кого дружат Китай и Русия

    Според китайските медии,  китайско-руските съвместни  антитерористични учения „Мирна мисия 2013“ скоро ще влязят в практическия боен етап. От петте основни „точки“, на които, според изданието, е основано военното и стратегическо сътрудничество между Китай и Русия, следва да се подчертае един основен  момент.

    Става дума за утвърждаването на този факт, че Китай и Русия са съгласни съвместно да направят необходимото за насърчаване на мира и стабилността в региона и света.

    Няколко поколения китайски и руски лидери чрез взаимен обмен и диалог са постигнали споразумение   по въпросите за противопоставяне на политиката на силата,  насърчаване на регионалната стабилност и световния мир. Съвместните антитерористични учения – това е просто специфично  съдържание на широк кръг от теми.

    В същото време, във фокуса на медиите е фактът, че китайско-руското военно сътрудничество е насочено към развитието на геополитическите отношения, игнориране на терористичната заплаха, която е надвиснала над двете страни. Двустранното сътрудничество в областта на сигурността е от първостепенно значение и има голямо влияние върху стабилността и мира в региона и в света като цяло.

    Като цяло, основната цел на това сътрудничество е предупреждение към единствената суперсила, че военно-стратегически съюз на тези страни е сила, с която трябва да се съобразява.

    mignews.com

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *