Kaк да се предпазим от вредното влияние на Wi-Fi мрежите

    wi-fiСпециалистите от фондация Vivo Sanо са анализирали мащабите и  последиците от  Wi-Fi излъчванията и са предложили шест прости съвети, които ще помогнат да се намали значително влиянието на това невидимо излъчване.  Данните, представени от фондацията  Vivo Sano sa публикувани от вестник La Vanguardia.

    Експерти от фондaцията отбелязват, че децата на възраст между 3 и 16 години, които посещават детска градина или училище, общо са подложени на излъчвания от  безжичните технологии повече от 10 хиляди часа. А според данните на Министерството на образованието на Каталония, нивото на електромагнитно излъчване в училищата е много по-ниско от максимално допустимото.

    Световната здравна организация, от своя страна отбелязва, че основният ефект на радиоизлъчванията е  нагряване на тъканите на човешкото тяло. Например, излъчването от мобилен телефон  в повечето случаи, се абсорбира от кожата, а в  други вътрешни органи, включително мозъка, се  покачва температурата, но не много.

    Разпространените безжични мрежи Wi-Fi действат на мозъка още по-слабо, твърдят експерти от  Центъра за изследване на околната среда.

    Проучване на компанията Interphone,  проведено в 13 държави, показва обаче, че хората, които често използват мобилен телефон, може би по-често развиват един вид  тумор – глиома.

    Заедно с всички оценки за въздействието на тези излъчвания, са публикувани и препоръки за намаляване на въздействието върху организма на съвременните безжични технологии:

    1. Специалистите съветват в повечето случаи да не  се притиска телефона до главата, а  вместо това да се използват слушалки.

    2. Точката за достъп Wi-Fi трябва да бъде на разстояние поне 1 метър от мястото, където често има  човек, например, на работното място, леглото, за  игра.

     3. Препоръчително е да се използват терминали с  контрол на мощността (например, вместо DECT –  ECO DECT).

    4. Да се изключва точката за достъп, когато тя не се използва за дълго време, тъй като тя винаги излъчва  сигнали.

    5. Обществените места трябва да се оборудват само с една Wi-Fi мрежа, или просто да премине отново към кабелна технология за пренос на данни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *