Известен датски вестник предупреждава за приближаването на малък ледников период

    JP_1И пита: Къде е глобалното затопляне?

    На 7 август печатното издание на датския вестник Jyllands-Posten, добре известен с това, че публикува  карикатури на пророка Мохамед, представи обширна статия под заглавие: „Поведението на Слънцето може да предизвика нов малък ледников период“, с подзаглавието:

    „Противно на всички прогнози, светът може да се намира на път  към нов малък ледников период с много по-студени зими. „

    JP пише, че „мнозина ще бъдат изумени“ от новината, че малкият ледников период е реална възможност. Освен това, западните граждани са били научени да си мислят, че нищо друго освен затопляне не може да се случи.

    Само малка част от тях са готови за друга възможност.

    В последната си статия JP  изглежда обяснява на читателите си, че нашите възгледи за науката за климата трябва да бъдaт много по-открити  и не бива да  се вписват само в „оковите на догматизма.“

    JP започва статията си като напомня на читателите, че преди малко повече от 100 години, светът е бил в „лапите“  на малък ледников период, който е продължил от  1400 до 1900 г.,  че това е било времето, когато река Темза замръзва често. А що се отнася до причините  за малкия  ледников период изглежда всичко опира до един фактор: слънчевата активност.

    http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/international/ECE5792775/solens-opfoersel-kan-udloese-en-ny-lille-istid/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *