ВМРО не коментира религията на Муса Палев, а политическата му зависимост, принадлежност и биография

    В нито една позиция, изказване, протест или материал срещу назначението на Муса Палев от страна на ВМРО не сме коментирали неговата религиозна принадлежност, а политическата му зависимост, принадлежност и биография.

     

    Това посочва заместник-председателят на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки в писмо до Лютви Местан. Повод за него е следното изказване на председателя на ДПС: „Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин.“.

     

    Протестите пред Областната управа, подписката, подкрепена от хиляди граждани, блокадите на международни пътища са в знак на гражданско неприемане на представител на противоконституционна партия, каквато е ДПС.

     

    Целия текст на писмото:

     

    До Лютви Местан

    Председател на

    ПП „Движение за права и свободи“

     

    Г-н Местан,

     

    Недоволството и протестите на българските граждани от област Благоевград срещу назначението на Муса Палев за областен управител категорично не са породени от религията, която той изповядва. Ние от ВМРО приемаме българите-мюсюлмани, като наши братя българи, точно както приемаме и българите-католици, и останалите религиозни общности.

    Като български родолюбци, ние не делим българите по религиозна принадлежност, защото българското родолюбие изисква национално обединение, а не разединение. Ако някой работи за разединение на нацията на религиозна и етническа основа, това единствено е партията, която оглавявате.

    Протестите пред Областната управа, подписката, подкрепена от хиляди граждани, блокадите на международни пътища са в знак на гражданско неприемане

    на представител на противоконституционна партия, каквато е ДПС. Протестите са срещу наглостта, с която налагате в управлението на българската държава компрометирани, дълбоко неморални личности, свързани с организираната престъпност и откровено криминални типове. Списъкът е дълъг, като поредната скандална личност е най-новият български народен представител Александър Методиев-Сали.

    След като видимо сте пропуснал да се поинтересувате от биографията на този виден общественик, трубадур на либералните ценности и радетел за безплатен ток в циганската махала в Самоков, когото сте допуснал да бъде втори в листата на ДПС, възложете на някоя секретарка да събере информация за него от т.нар. публични източници. Или просто гледайте телевизия, за да разберете как този човек е събрал гласовете в самоковската циганска махала за ДПС.

    Показателното изявление, което направихте: „Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин.“, недвусмислено ми говори за няколко неща.

    На първо място, ако цитатът е точен, откровено изопачавате характера на протеста и се опитвате да го превърнете в противопоставяне между българи-християни и българи-мюсюлмани. Това безотговорно политическо поведение, характерно за ДПС е едно от основанията ни да определяме тази партия, като антинационална и антибългарска. Защото противопоставянето на религиозни и етнически общности в България е безотговорна политика, която е в интерес на съседна Турция и други геополитически фактори.

    В нито една позиция, изказване, протест или материал срещу назначението на Муса Палев от страна на ВМРО не сме коментирали неговата религиозна принадлежност, а политическата му зависимост, принадлежност и биография.

    На второ място, с това изказване разбихте и без това неверния мит за „експертния“ характер на това правителство. Ако едно правителство е наистина чисто експертно, то министър-председателят щеше да назначи „експерта“ Палев. Тук председателят на политическа партия ДПС няма роля и механизъм да „входира“ или „оттегля“ областни управители.

    Но след като председателят на ДПС обмисля оттеглянето на един областен управител, това означава, че преди това го е предложил, договорил и наложил. Тези действия са чисто политически и квотни, а не експертни. Убедително доказателство за това, че Палев не е експертно, а политическо лице, назначено за областен управител от квотата на ДПС. Също толкова скандално политическо назначение от квотата на ДПС, каквито бяха и назначенията на редица министри, заместник-министри и прочее висши държавни служители.

    Гражданската енергия е насочена срещу новата безпринципна и антибългарска тройна управляваща коалиция, недвусмислено доказала, че не защитава българския национален интерес, а интересите на кръговете и партиите, които я съставляват.

    Настоявам да не провокирате и заблуждавате българските граждани, изповядващи исляма, да се чувстват застрашени или дискриминирани, както и да не

    изправяте християни срещу мюсюлмани, както българи срещу български граждани с друго самосъзнание.

     

    Г-н Местан,

     

    ВМРО, в качеството си на родолюбива организацията с най-големи традиции в защитата на българщината и българския национален интерес, особено в Пиринска Македония, ще продължи да протестира срещу назначаването на Муса Палев за областен управител на Благоевградска област, докато той не бъде уволнен.

     

     

    17.07.2013 г. Ангел Джамбазки

    гр. София Заместник-председател на ВМРО – БНД

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *