Руският патриарх Кирил нарече гей браковете „апокалиптичен симптом“

    Apocalypse_vasnetsov Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил нарече легализирането на гей браковете в различни страни на света „много опасен  апокалиптичен симптом,  пише nepoznato, като цитира „Интерфакс“.

    „Напоследък се сблъскваме с огромни изкушения, когато в редица страни изборът в полза на греха се утвърждава и оправдава чрез закона, а тези, които, като действат с чиста съвест, се борят с такива закони, наложени от малцинството, са подложени на репресии“ – заяви Кирил след неделната служба в Казанската катедрала на Червения площад.

    Главата на Руската православна църква добави, че трябва да се прави всичко за  да не се допусне  одобрение на греха „на пространствата на Светата  Русия.“ В противен случай, според патриарха, „хората поемат пътя на   самоунищожението.“

    Според патриарх Кирил на колосални сили влагат усилия за „да убедят всички ни, че единствената ценност е свободата на избор и никой няма право да нарушава тази ценност, дори когато човек избира злото, дори когато човек избира социално опасно поведение“ . Само че, както отбелязва ръководителят на Руската православна църква, никой, дори и най-съвършеният закон не може да изкорени корупцията, лъжата, злото и конфронтацията. „Те могат да бъдат унищожени само от човек, който е направил свободен избор в полза на доброто“ – обобщи патриархът.

    През 2013 г. в САЩ, Великобритания, Германия, Франция и някои други страни, еднополовите двойки получиха равни права с хетеросексуалните. По-специално, ня тях им е разрешено официално да регистрират  брак и да осиновяват деца. В Русия, обратно, от юни 2013 е наложена забрана за осиновявания на деца от еднополови двойки.

    В европейските страни  нововъведенията  бяха приети с враждебност от местното духовенство. Например  във Великобритания на  англиканските  свещеници е строго забранено да венчават  еднополови двойки.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *